Cine îi ajută pe vârstnicii singuri de la care toți fură

Cine îi ajută pe vârstnicii singuri de la care toți fură
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Am primit la redacție o scrisoare, cu data poștei 29 ianuarie, de la o pensionară din Galați care atrage atenția asupra unor situații implicând persoane vârstnice și administratori de asociații, situații care, în multe cazuri, duc la imposibilitatea gălățenilor în vârstă și fără aparținători implicați de a mai fi independenți financiar și în același timp de a trăi în condiții rezonabile.

Gălățeanca, șocată de moartea, într-un incendiu pornit de la un reşou, a unei persoane de 86 de ani, spune:

"Citesc și mă întreb unde au fost Asistența Socială, Primăria, asociația de locatari? De ce a murit o pensionară de 86 de ani? De ce nu se încălzea cu gaz? Sau Distrigaz i-a tăiat gazul, ca și mie? Dumnezeu să o ierte pe biata femeie, mă cutremur în ce lume trăim... Și eu trăiesc de 5-6 ani fără căldură. Gazul a fost oprit, pentru că nu aveam contor de gaze și am fost legată de asociație (fiind la paușal). De ani de zile sunt chemată în instanță, au cerut să fiu executată (silit - n.a.), dosarele s-au achitat. Mă lupt în instanță să fiu înțeleasă că stau în frig de cinci ani și plătesc ce nu am consumat, având repartitoarele închise total. Din anul 2022, decembrie, administratoarea îmi trece 10 metri cubi de apă rece pe lună, deși eu consum 2-3 metri cubi, neavând boiler sau mașină de spălat. Am solicitat Calorgal și Apă Canal să trimită o persoană autorizată să verifice care este adevărul și mi-au refuzat solicitarea. Asociațiile de locatari, pentru că nu sunt verificate, fură cu bună știință. Nu am consumat nici căldură și nici 10 metri cubi de apă nu consum lunar, dar sunt pusă să plătesc. Unele instanțe îți dau dreptate, altele nu, chiar dacă îți susții solicitările. Referitor la gazele oprite, eu aveam cardul de energie și le plăteam, dar administratoarea nu a binevoit să facă un contract cu Poșta, a fost mai bine să mi le închidă în totalitate. Nu ne ajută nimeni, pe timpul răposatului prețurile erau mult mai mici și nu ne executa nimeni. Nu se fura ca în codru. În România se fură cu sacoșa, cu portbagajul și mai nou cu congelatorul. De ce să nu ne fure și administratorii? Vă rog să scrieți și despre necazurile noastre, că nu mai putem să le ducem. Ca doamna care a decedat sunt mult mai mulți pensionari, dar se află atunci când se întâmplă o nenorocire."

Din nefericire, scrisoarea, deși este semnată indescifrabil, nu conține niciun element prin care să putem să ne dăm seama cine este pensionara gălățeană, la ce asociație este arondată etc. Dacă va citi acest articol, o așteptăm cu detalii la telefon 0731.331.003, de luni până joi, între 10,00 și 17,00.

Dar situația descrisă de dumneaei, cel puțin referitoare la contorizarea apei la paușal, nu ne este străină. Într-adevăr, nu ar trebui să mai fie nimeni obligat să se încălzească doar cu un reșou sau altfel de improvizații care pot duce la tragedii. Cititoarea noastră își exprimă speranța că poate citesc apelul ei și edilii, și guvernanții, care să afle astfel care este traiul de zi cu zi al acestor oameni în vârstă și aflați la cheremul unor decidenți care abuzează de poziția lor.

Citit 4173 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 01:12

6 comentarii

  • postat de Galatean, din pacate
    Miercuri, 07 Februarie 2024 11:09
    81.12.150.***
    Culmea. Sunt 4-5 carora nu le-au placut criticile .
    Hoti si criminali ordinari!

    Dumnezeu sa o odihneasca in pace !
    0
    12
  • postat de OPRISAN MIHAI
    Miercuri, 07 Februarie 2024 10:45
    89.39.81.***
    buna ziua
    daca luati legatura cu doamna las un numar de telefon in ideea ca poate pot ajuta
    de sfaturi suntem satui vremurile trebuiesc traite asa cum sunt
    tel.0747969407
    o zi frumoasa
    0
    19
  • postat de Asistati la curatat orasul nu cu mina intinsa.
    Miercuri, 07 Februarie 2024 09:26
    5.13.142.***
    primarul are o suma de 120,4millioane pentru asistenta sociala.Ore unde se duc acesti bani ne poate spune primarul ?cit la asistenta si la batrini napastuiti si cit in buzunarele asa zisilor asistati care rup fierul in doua dar nu le place munca si stau cu mina intinsa la primarie.
    2
    31
  • Miercuri, 07 Februarie 2024 07:28
    89.136.3.***
    Poate era necesar in raspuns / articol sa-i sugerati doamnei pensionare sa iasa la vot si sa nu mai voteze hotii, care dau mici si faina odata la patru ani si mai cresc pensiile cu 10 bani, iar indemnizatiile lor cresc aproape lunar si pe sestache...
    16
    25
  • postat de Das
    Marți, 06 Februarie 2024 20:28
    89.137.137.***
    In momentul de fata Romania este condusa de hoti! Si eu am fost furat si de Engie si de Electrica. De curand Engie a decis sa ma fure iar dar i-am prins si am dovezile si o sa ii acuz de furt. peste 50 % dintre catateni stau in frig pentru ca nu isi permit sa plateasca gazul 500-1000 lei lunar.
    6
    73
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 06 Februarie 2024 20:09
    5.13.170.***
    Nu mai exista grija statului pentru batrani! Acea persoana locuoieste intr-un focar de ciupercarie.. impropriu civilizatiei in sec. 21!
    Criminalul ghestat intitulat roman cu R MIC... face victime... ma uit suntem o populatie tot mai imbatranita... tinerii stiu tik-tok si alte prostii inutile...
    6
    79

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.