Service-uri cu probleme în Galați

Service-uri cu probleme în Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au verificat, în perioada 18-26 ianuarie 2024, în cadrul unei campanii naționale, angajatorii care activează în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor.

Controalele au vizat sănătatea și securitatea în muncă, pentru că, potrivit ITM Galați, lucrătorii din acest domeniu sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă, precum: alunecări pe pardoseala umedă, ventilație insuficientă, temperaturi extreme, umiditate excesivă, risc de intoxicare cu substanțe chimice utilizate în cadrul procesului de spălare auto, perioade lungi în care angajații stau în picioare, stresul provocat angajaților din cauza unui comportament neadecvat al clienților, echipamente de muncă electrice incorect utilizate în mediul umed etc.

Inspectorii de muncă gălățeni au controlat 27 de angajatori și au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, din care 29 de avertismente și șase amenzi, în valoare totală de 22.000 de lei. Au fost dispuse, de asemenea, 35 de măsuri de remediere cu termen concret de realizare.

S-a constatat că unele echipamente de muncă nu îndeplineau toate cerințele de securitate și sănătate în muncă sau nu erau autorizate ISCIR. La unele service-uri auto lipseau semnalizarea de securitate și sănătate în muncă la toate posturile de lucru sau notificarea către ITM privind utilizarea substanțelor chimice periculoase. Inspectorii de muncă au mai constatat instruirea deficitară în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și nedotarea lucrătorilor cu echipament individual de protecție.

Citit 775 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.