Diana Şucu şi mărțișoarele origami de la SOS Satele Copiilor

Diana Şucu şi mărțișoarele origami de la SOS Satele Copiilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Diana Șucu și echipa Mobexpert au oferit, prin intermediul Fundației Mobexpert, o experiență deosebită copiilor și adolescenților aflați sub protecția SOS Satele Copiilor. Aceștia au participat la un atelier de origami susţinut de Ayako Funatsu, o specialistă japoneză în design floral, care i-a învățat tehnica tradițională japoneză de a confecționa figurine din hârtie, scrie Agenția de Presă Mondenă.  

„Am avut privilegiul să lucrez alături de 12 copii și adolescenți minunați, învățând împreună cu ei să creăm origami în diverse forme și culori, care ulterior pot fi purtate sau oferite cadou sub forma unor mărțișoare. Le-am denumit origamișoare. Am realizat chiar și cutiuțele pentru acestea unde am inclus câte un bilețel inscripționat, în japoneză, cu numele fiecărui beneficiar. Am fost fericită și impresionată de interesul manifestat al acestor tineri față de evenimentul nostru. M-au frapat răbdarea și curiozitatea lor de a parcurge toți pașii necesari până la finalizare. Au creat origamișoare în diverse forme și culori, personalizându-le după propriul lor gust, cu diferite aplicații strălucitoare.

Fiecare produs este unic! La final, frumoasele noastre «opere de artă» ni le-am făcut cadou între noi, ca o amintire a acestei zile speciale. Ziua nu putea să se termine fără o mică gustare, gofre proaspete asezonate cu dulceață de fructe de pădure și un ceai fierbinte cu aromă de fructe. Mi-a făcut mare plăcere să petrecem timp împreună. Pot să spun că a fost o zi de sărbătoare. Abia aștept să vină 1 martie să pot purta mărțișorul dăruit de copii”, a declarat Diana Șucu.

Potrivit sursei citate, copiii au urmat indicațiile lui Ayako Funatsu, o japoneză care trăiește de mai bine de două decenii în România, țară de care spune că s-a îndrăgostit. Ayako este cunoscută publicului în urma participării la emisiunea ”Imperiul Leilor”. În prezent, Ayako este specialist în Design Floral în cadrul Mobexpert. 

Modalitatea de lucru aleasă pentru atelier nu a fost întâmplătoare. Pe lângă faptul că este distractivă, tehnica origami aduce o serie de beneficii copiilor, acesta fiind motivul pentru care a fost ales acest tip de workshop. ”Specialiștii susțin că procesul de creare a figurinelor din hârtie, de tip origami, crește puterea de concentrare. În acest mod, cei mici deprind disciplina și răbdarea. Apoi, ajută la dezvoltarea gândirii logice, îi liniștește, reduce anxietatea și ajută la dezvoltarea senzorială printr-o mai bună coordonare a vederii cu mâinile. Nu în ultimul rând, tehnica origami dezvoltă simțul creativ”, a adăugat Diana Șucu.

https://adpm.ro/diana-sucu-a-creat-martisoare-origami-alaturi-de-copiii-de-la-sos-satele-copiilor/

Citit 1214 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.