Stâlpi de iluminat cu senzori de alarmare

Stâlpi de iluminat cu senzori de alarmare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul Județean Galați a demarat un proiect-pilot pe drumurile județene, prin care au fost montați senzori de alarmare la peste 50 de stâlpi de iluminat, în zona localităților Cosmești, Vârlezi, Schela și Drăgușeni, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

"Pentru a împiedica vandalizarea stâlpilor de iluminat cu panouri fotovoltaice, respectiv sustragerea bateriilor, au fost montați senzori de alarmare care avertizează, atât acustic, cât și prin intermediul unei aplicații, accesul neautorizat la cutia acumulatorilor. Totodată, sunt sesizate și organele abilitate în vederea intervenției în timp rapid", a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că, periodic, sunt efectuate revizii la sistemul de iluminat de pe drumurile județene. Sute de stâlpi cu panouri fotovoltaice au fost montați pe drumurile județene în ultimii ani, contribuind astfel la un consum mai redus de energie electrică și la îmbunătățirea iluminatului stradal.

Citit 1495 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 21:44

1 comentariu

  • postat de emilm
    Duminică, 10 Martie 2024 22:10
    5.13.182.***
    Nea Costele, am înțeles că te lauzi cu ce ai făcut matale prin județ, da' aici, mai aproape, cu centura Galațiului, ce facem? O terminăm și noi sau o lăsăm să zacă așa încă 10 ani? E foarte frumos podul ala luminat degeaba, doar ca îl putem admira ca muzeu deocamdată.
    0
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.