Interzis pentru maxi-taxi

Interzis pentru maxi-taxi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi din luna mai a intrat în vigoare noul regulament de transport în comun, gălăţenii din Micro 19 încă nu s-au obişnuit cu el şi continuă să-l critice. Se simt marginalizaţi pentru faptul că întreaga porţiune de Brăilei care trece prin cartierul lor este „tabu” pentru maxi-taxi şi că nu au nicio altă opţiune decât mijloacele Transurb.

Chiar dacă autobuzele se străduiesc să facă faţă situaţiei, exclusivitatea nu le convine deloc nici operatorilor, nici localnicilor din cartier.

Unul dintre gălăţenii din Micro 19, Ionuţ, a dat glas nemulţumirii generale: „Au zăpăcit transportul în comun! Nu ştiu de ce s-a schimbat traseul, dar s-a făcut cea mai mare greşeală! Eu trebuie să mă duc în staţie la Spital. Păi e departe!”

„Autobuzul vine când şi-aduce aminte! Pe aici nu mai circulă neam de maxitaxi, trebuie să te duci să le cauţi. Măcar dacă ar fi transportul în comun mai bun în orele de vârf. Sunt care se duc la şcoală, la serviciu!”.

Iar se discută scumpirea călătoriei?

Că veni vorba de transport în comun, majorarea preţului unei călătorii cu maxi-taxi sau Transurb la 1,5 lei este din nou prinsă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de mâine. Proiectul a fost trecut şi pe lista şedinţelor anterioare, dar a fost scos de fiecare dată în ultima clipă.

„Au existat multe discuţii şi vrem să-l mai analizăm”, ne-a explicat atunci primarul Dumitru Nicolae. Se pare însă că de această dată nu mai avem scăpare şi se va lua o decizie.

Rămâne de văzut dacă aleşii locali le vor face sau nu pe plac operatorilor privaţi şi vor majora preţul unei călătorii pentru care cetăţenii oricum nu primesc, de regulă, bilet!

Citit 1268 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.