Mână, vizitiu, prin Micro 19!

Mână, vizitiu, prin Micro 19!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mizerie, sărăcie, delăsare, kitsch orbitor şi paradoxuri. Pe numele lui - Micro 19. Căruţele cu câte o mârţoagă putere trag în faţa celebrelor G-uri, foste cămine de nefamilişti (FOTO 1). Aleile pline de pământ galben seamă a uliţe de cătun amărât. Câţiva metri mai încolo, pe strada Oţelarilor, vile cocheţele sau de un gust îndoielnic răsărite parcă într-o rână pe terenul în pantă.

Armăsari putere care trag autoturisme de lux contra cabaline costelive şi bătute, înhămate la atelajul multimilenar al ţăranului român. Pe calea de rulare, tramvaiele se zdruncină din încheieturi (FOTO 6).

Fostele cămine devenite blocuri de familii numeroase suferă parcă de „apendicită”, ori de „furunculoză”. Fiecare gospodar şi-a construit câte o cameră-apendice sau un balcon închis care să mărească spaţiul cutiei de chibrituri denumită pompos locuinţă.

Sala Sporturilor zace degradată sub un munte de promisiuni (FOTO 2). S-a şi şters vopseaua de pe panoul care anunţa când trebuia să fie gata reabilitarea. Noroc de afişele care anunţă spectacole de tot soiul că mai înviorează gardul şubred şi ruginit care împrejmuia lucrarea (FOTO 5).

Spaţii verzi - te miri ce şi mai nimic. Locuri de joacă la fel. Dar parcul de distracţii ambulant căruia în fiecare toamnă i se adaugă tiribombele iarmarocului suplinesc distracţia locală a prichindeilor şi a adulţilor (FOTO 4). Pe bani.

Mai vreţi contraste? În coasta Spitalului care salvează vieţi e un lanţ de magazine cu articole funerare (FOTO 3). Viaţa şi moartea îşi dau mâna de peste gardul grădinii clinicii. Dar din orice magazin de pompe funebre îţi poţi reîncărca telefonul mobil cu credit. Or fi facilităţi sau vreo reţea cu lumea ailaltă?!

Probleme de cartier

Micro 19 nu duce lipsă de probleme la care Primăria ar putea găsi o rezolvare. Să le dăm cuvântul cetăţenilor:

* Dna Băleanu: „Ni se opreşte apa rece. Unii au datorii la întreţinere şi de câte 400 milioane de lei vechi şi dorm pe o ureche, iar pentru asta ne opreşte apa rece. Cărăm de la cisternă şi suntem oameni în vârstă, nu ne putem compara cu tinerii! Se apucă acum de reparat ţevile de la subsol în loc să le fi făcut astă-vară. Dacă venea frigul?!”.

* Dna Elena: „Mizerie multă! Nici nu se mai discută! O mizerie extraordinară. Este adevărat că şi lumea aruncă gunoaiele, dar nici nu interesează pe nimeni! Înainte mai venea de la Primărie, acum nimeni, nimeni. Parcă suntem ai nimănui! E jale”.

* Ilie Ciobanu: „De ce să ne autorizăm polistirenul pe care l-am pus noi pe pereţi. Am auzit că ajunge vreo 30 de milioane autorizarea. Păi nu m-a ajuns pe mine lucrarea atâţia bani!”.

* Ion Nini: „Eu stau în zona Palatul Sporturilor şi sunt nişte blocuri de nefamilişti. Pe lângă faptul că ei primesc nişte ajutoare de la stat, nu-şi fac nici măcar curăţenie în jurul blocurilor lor. Azi am văzut cum a intrat o maşină de la Ecosal să le facă lor curăţenie acolo. Din câte ştiu, pentru ajutorul acesta ar trebui să presteze nişte ore de muncă în folosul comunităţii”.

CITEŞTE ŞI Interzis pentru maxi-taxi

CITEŞTE ŞI Bursa străzilor în Micro 19

Citit 1297 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.