Alimentele UE nu mai provoacă aglomeraţie

Alimentele UE nu mai provoacă aglomeraţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri s-a împlinit exact o lună de zile, de când, în municipiul Galaţi, a început distribuirea ajutoarelor alimentare comunitare, prin Planul European de Ajutoare către Persoanele Defavorizate (PEAD). Deşi, la nivelul municipiului, autorităţile locale au stabilit trei puncte distincte, funcţie de categoriile sociale ale beneficiarilor, în primele zile peste tot au fost cozi. Pensionarii au venit chiar şi de la ora 5, deşi activitatea începea abia la ora 9!

Acum, însă, la o lună de la începerea aplicării acestui program, la cele trei puncte de distribuţie este linişte şi pace. Nu cozi, nu înghesuială. 

Oamenii nu  mai stau la coadă

Din totalul celor 18.621 de beneficiari din municipiul Galaţi, până la sfârşitul săptămânii trecute nu veniseră să îşi ridice ajutoarele alimentare decât jumătate.

Potrivit datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Nicoleta Manole, „până săptămâna trecută, s-au prezentat 9.462 de persoane care au ridicat ajutoarele constând în făină, mălai, paste şi zahăr. Pentru ridicarea cotei de biscuiţi s-au prezentat numai 3.680 de persoane”.

Diferenţa se explică prin faptul că  biscuiţii  au fost distribuiţi după 23 octombrie, după făină, mălai, paste şi zahăr. Cum biscuiţii au fost aduşi ulterior, unele persoane care au ridicat deja „grosul” produselor nu s-au mai reîntors şi pentru biscuiţi. Iar dacă aceste persoane doresc să facă drumul înapoi, măcar ar trebui să mai aştepte până săptămâna viitoare, când se pare că va începe şi distribuţia de lapte praf, unicul ajutor alimentar care nu s-a distribuit deloc, pentru că nu a fost adus în judeţ.

Pe stocurile Primăriei municipiului Galaţi există în prezent 107.532 de kg de făină, 33.766 de kg de mălai, 9.159 de kg de zahăr, 24.018 kg de paste şi 17.001 kg de biscuiţi, am mai aflat de la Nicoleta Manole.

Fiecare dintre beneficiari primeşte, prin programul PEAD, câte 14 kg de făină albă, şapte kg de mălai, 3,2 kg de paste făinoase, 1,2 kg de biscuiţi şi câte un kilogram de lapte praf şi de zahăr.

Distribuţia produselor alimentare va continua până la sfârşitul lunii decembrie, în cele trei puncte din oraş: în Piaţa Veche, la Şcoala 26, pentru pensionarii cu pensii de până în 400 de lei, la punctul din Complexul „Tudor Vladimirescu” (vizavi de Căminul de bătrâni „Sf. Spiridon”), pentru beneficiarii de venit minim garantat şi persoanele cu handicap şi la Piaţa de pe Calea Prutului nr. 70, pentru şomeri. Programul este de luni până vineri de la 9 la 15.

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.