Campanie de sterilizare a câinilor la Braniștea

Campanie de sterilizare a câinilor la Braniștea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Iubitorii de animale din localitățile Braniștea, Vasile Alecsandri și Traian trebuie să știe că o campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân (în special) și a animalelor din familiile vulnerabile va avea loc pe 13 și 14 aprilie. Acțiunea este organizată de Asociația Sava's Safe Haven, împreună cu reprezentanții comunei Braniștea.

După cum ne-au informat organizatorii, „clinica mobilă va fi prezentă în data de 13 aprilie, în Braniștea de la ora 9,30, iar pe data de 14 aprilie în Centru Multifuncțional din Traian. Încercăm să îndemnăm cât mai mulți oameni să participe, având în vedere numărul mare de câini fără stăpân și abandonurile zilnice”. Campania vine ca urmare a informării făcute din poartă în poartă alături de Biroul pentru Protecția Animalelor și reprezentanții Primăriei, acțiune despre care ați putut citi în ziarul „Viața liberă”.

Este important de reamintit faptul că sterilizarea este obligatorie pentru toți cățeii de rasă comună și metiși. Sterilizarea reprezintă singura metodă de a diminua numărul de animale fără stăpân și de a stopa suprapopularea adăposturilor. De asemenea, poate elimina sau reduce riscul de apariție a anumitor tumori, inclusiv a celor de la nivelul glandelor mamare, ovarelor și uterului. Microciparea și înregistrarea câinilor în baza de date RECS sunt, de asemenea, obligatorii. Nerespectarea acestor obligații se sancționează contravențional cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Citit 751 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 13:59

1 comentariu

 • postat de IntreII
  Joi, 04 Aprilie 2024 11:19
  78.96.85.***
  Si in Vasile Alecsandri cand?
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.