„Îmi pun uşa unde vreau!”

„Îmi pun uşa unde vreau!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Când e vorba de „muşcat” din caşcaval, de câştigat spaţiu în plus, gălăţeanul e arhitect de încropeală * Atracţia gravitaţională intră în şomaj tehnic * Uşile imaginaţiei se mută la parter *

„Adică de ce să intru eu în casă pe aceeaşi uşă pe care pătrund în bloc toţi vecinii, să fac zece paşi pe coridorul comun şi să mă chinui să nimeresc gaura cheii de la uşa apartamentului când pe palier lumina e chioară? Nu mai bine sar din stradă direct pe canapeaua din sufragerie?”.

Aşa se pare că au gândit gălăţenii gospodari fericiţi deţinători ai unui cămin la parterul blocului. Şi-aşa apartamentul e mai înghesuit decât cutia de chibrituri plină! Mai bine să intre în casă pe uşa pe care vor ei. Chiar dacă pentru asta au spart peretele blocului!

Nu e prima dată când scriem despre metodele ingenioase prin care gălăţenii au încercat şi chiar reuşit să câştige o gură de aer în plus şi câţiva centimetri de spaţiu în locuinţe. Putem spune că e kitsch, că au pus în pericol siguranţa blocului găurit, dar nu-i putem condamna pe locatari pentru faptul că n-au mai suportat situaţia şi au căutat să „muşte” din libertate.

Rezultatul nu e nici estetic, nici arhitectural. Românul nu s-a născut arhitect, proiectant sau estetician, dar a reuşit să devină.

Concluzie: avantajul de a locui la parter îţi dă dreptul la un balcon „apendice” cu uşă secundară de intrare în casă şi, eventual, curticică în care să te simţi ca la mamaia la ţară.

Fotografiile de mai sus sunt surprinse într-un cartier gălăţean mărginaş, dar pretutindeni în Galaţi poţi găsi aşa ceva.

Departe de noi gândul de a le face vreun rău gălăţenilor care au apelat la asemenea soluţii disperate pentru un milimetru în plus de spaţiu locativ.

Ce dacă şi-au pus uşă unde au avut chef? Doar n-am fi vrut să intre în casă pe fereastră!

Şi, să nu uităm, la recenta şedinţă a Consiliului Local au fost puse în legalitate 6 balcoane construite de gălăţenii de la bloc.

Citit 2864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.