Aproape 3.000 de cupluri de aur

Aproape 3.000 de cupluri de aur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Record: 72 de ani de căsătorie - pentru două familii din Galaţi *

Galaţiul este o mină de aur. De unde atâta bogăţie într-un oraş lovit de şomaj şi de criză? De la cele aproape 3.000 de cupluri care şi-au sărbătorit până acum nunta de aur. Şi de la cele care vor mai veni!

Graţie iniţiativei primarului Dumitru Nicolae, din anul 2006 şi până acum nu mai puţin de 2.961 de perechi de miri de aur au fost sărbătorite şi premiate la Teatrul Muzical. Ieri, în ciuda frigului şi a poleiului, nu mai puţin de 150 de perechi care au spus „Da” acum jumătate de veac au umplut sala muzicalului pentru a-şi celebra iubirea şi înţelegerea.

Primarul Dumitru Nicolae i-a felicitat pe toţi şi le-a oferit diploma de olimpici ai mariajului, un buchet de flori şi un cec în valoare de 500 de lei.

Artiştii Teatrului Muzical le-au oferit un spectacol cu tangouri şi cântece care să le amintească de frumoşii ani ai tinereţii şi de vremurile când iubirea lor abia înmugurea.

Secrete

Am încercat să aflăm de la câteva perechi care este secretul unei căsnicii atât de longevive.

Aneta şi Vasile Moza (FOTO 2): „Înţelegerea, ajutorul pe care şi-l dau reciproc unul celuilalt, şi bunăvoinţa de a accepta ceea ce-ţi oferă viaţa. Avem doi copii, unul medic, altul inginer şi suntem mândri de ei”.

Ionel şi Maria Maftei (FOTO 3): „A fost înţelegere, sănătate, voie bună, răbdare multă, chibzuinţă şi gânduri bune. Având copii a trebuit să depăşim orice neînţelegere”.

Aurelia şi Ioan Chirilă (FOTO 4): „Cu greutăţi şi bucurii am ajuns la 50 de ani. Încrederea unul în celălalt contează!”.

Ioana şi Anton Băcuţă (FOTO 5): „Buna înţelegere. Fiecare să se înţeleagă pe el şi să ne înţelegem amândoi. În rest a fost extraordinar. Am un soţ extraordinar”.

Lavinia şi Vladimir Simion (FOTO 6): „Sunt multe secrete ale unei căsnicii durabile, dar în primul rând trebuie să fii stăpân pe tine, să fii puternic, să nu rămâi influenţat în viaţa de familie şi socială şi în mod deosebit să-ţi alegi pe cel cu care trebuie să duci şi binele şi greul în viaţă. Pentru a nu ajunge atât de repede la divorţ, tinerii trebuie să ţină cont şi de sfaturile celor cu mai multă experienţă şi bună şi rea, dar în mod deosebit să ţină cont şi să nu facă de ruşine familia şi societatea. Şi să-şi iubească locul de muncă, familia şi ţara”.

Oraş serios

Primarul Dumitru Nicolae le-a mărturisit sărbătoriţilor că sunt de admirat faptul că au adunat 50 de ani de căsnicie, fără pierderi, într-o perioadă mult mai rea de acum. Pentru că numărul cuplurilor de aur ale Galaţiului este în continuă creştere, până la Crăciun va mai avea loc o festivitate de premiere a veteranilor căsniciei.

Până acum, recordul celor mai longevive cupluri a fost de 72 de ani şi a fost atins de Ana şi Vasile Antohe şi de Catinca şi Dima Petrea. Care este secretul Galaţiului de are asemenea căsnicii trainice?

„E un singur secret, suntem un oraş serios. Şi avem fete frumoase”, ne-a explicat primarul Dumitru Nicolae.

Le dorim şi noi la mulţi ani şi sănătate tuturor celor 150 de cupluri premiate ieri de municipalitate. 

Citit 713 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.