Aceiaşi bani pentru creşterea copiilor

Aceiaşi bani pentru creşterea copiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În momentul de faţă, circa 4.800 de persoane din judeţul Galaţi beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului sau de stimulent,  drepturi băneşti încasate prin Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Galaţi.

„Drepturile se plătesc la fel ca şi până acum. Evident, în locul indemnizaţie în cuantum fix de 600 de lei, părintele poate opta pentru indemnizaţia în cuantum de 85 la sută din venitul pe ultimele 12 luni. Suma astfel calculată nu poate fi mai mică de 600 de lei, dar nici mai mare de 3.400 de lei, potrivit legii”, a precizat directorul-coordonator al AJPS Galaţi, Olimpia Ralea.

De fapt, tot ceea ce se referă la reducerea duratei concediului maternal şi a cuantumului indemnizaţiei este, în acest moment, la stadiul de idee căreia i se testează fezabilitatea.

Este puţin probabil să se mai facă ceva concret în acest sens în cele câteva săptămâni rămase din 2010, astfel că părinţii copiilor ce urmează să se nască în decembrie vor primi probabil indemnizaţii potrivit legilor aflate în vigoare în acest moment.

Citit 469 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.