Arhiviștii au oprit lucrul pentru salarii mai mari

Arhiviștii au oprit lucrul pentru salarii mai mari
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Acțiunile de protest vizavi de nivelul salarizării au atins și Arhivele Naționale, angajații instituției recurgând, la fel ca bugetarii din alte domenii, la întreruperea lucrului cu publicul.

La Galați, acest demers a fost pus în aplicare marți, 21 mai, în intervalul orar 12,00 - 13,00, când salariații de la Arhivele Naționale - Serviciul Județean au pus pauză și au ieșit în fața instituției cu revendicări. Principala nemulțumire a arhivarilor o constituie diferențele de salarizare existente între angajații din teritoriu și cei de la aparatul central.

”Acest protest este o continuare a manifestărilor de nemulțumire începute încă din 16 mai 2024 și subliniază necesitatea eliminării discrepanțelor salariale între structurile județene și aparatul central, în condițiile în care aceleași funcții publice de la nivelul structurilor județene exercită aceleași activități ca și în aparatul central. De asemenea, salariații din cadrul Arhivelor Naționale au rămas cu un nivel de salarizare redus, în urma multor altor categorii profesionale și nu au beneficiat de majorări salariale consistente, deși munca specialiștilor din sistem necesită activități complexe de control, eliberarea de copii și extrase de pe documentele deținute în depozitele proprii, cercetare, documentare și elaborare de studii științifice, traduceri ale documentelor vechi și evaluarea documentelor în vederea gestionării Fondului Arhivistic Național”, au transmis reprezentanții Serviciului Județean Galați al Arhivelor Naționale.

Deoarece în ciuda tuturor demersurilor legale făcute până în prezent angajații din această ramură nu au beneficiat de majorările care susțin că li se cuvin, pe 23 mai vor lua parte la mitingul din fața Guvernului, la care vor participa funcționari publici din cadrul serviciilor județene ale Arhivelor Naționale și Agenției Județene pentru Protecția Mediului, care solicită aceleași revendicări: echitate salarială.

Citit 2542 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 20:08

3 comentarii

  • postat de eu
    Miercuri, 22 Mai 2024 09:58
    193.231.176.***
    imprumuturile nu sunr pentru salarii. sunt zeci de miliarde catre sua, miliarde catre ucraina,sunt pentru ca e impozit unic si 100.000 de români au devenit milionari în euro.
    3
    6
  • postat de Ciomu
    Miercuri, 22 Mai 2024 08:26
    86.124.202.***
    Întăresc cele comentate de@Marius! Ăștia chiar taie frunze la cîini!!Mi-ar fi rușine să cerșesc pt munca depusă!!
    8
    18
  • postat de Marius
    Marți, 21 Mai 2024 22:53
    5.13.157.***
    Bai, șmecherilor, mai incetati odata cu aceste tampenii!?La munca, nu la cerseala!
    Daca Nu va convine, dati-va demisia si angajati-va in privat! Sa vedeti cum se munceste...Cat timp sa mai platim pentru voi!? Nici copiii nostri nu vor reusi sa plateasca imprumuturile facute pt salariile voastre!
    17
    35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro