Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România

Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, 25 mai, este programat Congresul Anual al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) din România, succesoare a Uniunii Generale a Vânătorilor de dinainte de 1989.

Cu această ocazie, A.G.V.P.S.  din România va reuni reprezentanţii tuturor asociaţiilor de vânători și pescari afiliate, în scopul de a găsi căile de acţiune concretă a vânătorilor și pescarilor în favoarea protejării naturii și a biodiversităţii.

Lucrările vor începe la ora 9,30 la Hotel "Gabriela" din Vișeu de Sus, județul Maramureș, fiind urmate de Festivalul Ceaunelor Vânătorești Maramureșene, organizat împreună cu AJVPS Mureș.   

Bugetul organizaţiei, supus dezbaterii 

Va fi discutat bugetului organizației, care reflectă criterii utile înțelegerii raporturilor corecte economic dintre intrări și ieșiri, pe care le facem cunoscute în vederea evidențierii unui instrument de analiză a altor organizații al căror buget este afectat de dezechilibre. 

Nivelul cheltuielilor este mai mare decât cel programat cu 110%, cheltuielile administrativ-funcționale au pondere de 14% din cheltuielile totale, nivelul lor este cu 43% mai mare față de cel aprobat, respectiv 120.000 lei.  Cheltuielile de salarizare în cadrul AGVPS au o pondere de 49% din cheltuielile totale și constau în drepturile de autor ale colaboratorilor revistei, onorariile avocaților și onorariile experților indemnizațiile cenzorilor, cheltuielile crescând cu 6,4% față de cele prevăzute în buget, din cauza unor litigii patrimoniale.     

Teme importante pe ordinea de zi

Unul dintre subiectele aduse în discuție pe ordinea de zi a fost susținerea de către Consiliul AGVPS a unor inițiative legislative precum Legea Pescuitului și modificarea Legii armelor și munițiilor.  Au fost desfășurate acțiuni precum cele de favorizare a creșterii porcinelor și de combatere a pestei porcine africane și intervenția recomandată în cazul atacurilor speciei urs prin care gestionarii de fonduri cinegetice sunt recompensați financiar.

Se anunță că în curând se așteaptă aprobarea distribuirii unui vaccin descoperit în Vietnam împotriva pestei porcine. În cadrul congresului organizatorii așteaptă  să se găsească soluții pentru rezolvarea unor probleme ce țin de  schimbarea imaginii vânătorului și a vânătorii în percepția opiniei publice.

Se vor dezbate raportul de activitate al administratorului, auditorului independent și al comisiei de cenzori  pe ultimul an, bugetul de venituri și cheltuieli propus pentru 2024, precum și obiectivele prioritare pentru perioada 2004 - 2025.    

Se va discuta problema situațiilor restante către AJVPS Galați, Giurgiu și Sibiu, în vederea găsirii unei posibilități de achitare a acestor restanțe, solicitarea unui angajament de plată, precum și bugetul pe anul 2024 în care să  se regăsească sumele datorate restante, sau acordarea taloanelor de asigurare aferente perioadei 1.05.2024 - 30.04.2025 pentru pescarii şi vânătorii asociațiilor afiliate, proporțional cu achitarea cotei de participare la bugetul AGVPS. Se vor supune aprobării o nouă grilă de salarizare, modificările aduse regulamentului comisiei chinologice de vânătoare a AGVPS,  modificările regulamentului comisiei de pescuit competițional privat a AGVPS și a campionatului de pescuit competițional privat al AGVPS.

Citit 873 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2024 11:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro