Iarna şi-a intrat în drepturi

Iarna şi-a intrat în drepturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Acompaniat” de o scurtă întrerupere a alimentării oraşului cu energie electrică, viscolul din noaptea de sâmbătă spre duminică, disciplinat, şi-a epuizat forţele la ora comunicată de meteorologi.

Misiunea sa a pus în drepturi iarna 2010/2011. Zăpadă spulberată, „descoperirea” căciulilor şi trecerea, în cârciumi, la vinul fiert. Primăria Bereşti, din respect faţă de contribuabili, a împrăştiat pe str. Trandafirilor nisipul nr. 2 din această iarnă. 

Ieri, dis-de-dimineaţă, la ora 5.45, două tractoare de intervenţie, de la Secţia de Drumuri şi Poduri Tg. Bujor, cu pluguri după ele, plecau, la lumina farurilor, pe trasee, să îndepărteze sulurile de omăt formate pe şoselele spre Cruceanu-Bălăbăneşti-Bălăşeşti şi Slivna-Găneşti.

În Autogara Dumony, şoferi cu ochii pe ceas. Roţile autobuzelor lor s-au învârtit ca în zilele normale.

Nimic nu l-ar fi putut opri, de exemplu, pe domnul Neculai Paraschiv, conducător auto, odată ajuns, la ora 9.10, la Bereşti, să refuze continuarea deplasării spre capătul de linie, pe motiv de „zăpadă depusă în strat gros la Valea Iazului”, dar n-a făcut acest lucru, ducând călătorii până la destinaţie.

La întoarcere a  luat alţii pentru Galaţi, privindu-l, şi aceştia, tot cu respect. Omătul, în punctul amintit, avea pe alocuri înălţimea de aproape o jumătate de metru („Trecuse de nivelul proiectoarelor”).

La Rădeşti, şeful Postului de Poliţie, domnul Dănuţ Leopa, a trecut în revistă, la prima oră, starea drumurilor din „parohia” sa. „Plugul” dinspre Bereşti, trecut de Cruceanu şi Rădeşti, a înaintat către Bălăbăneşti-Bălăşeşti, după care, la întoarcere, la ora 7.50, a intrat în Rădeşti, curăţând carosabilul până în centrul localităţii.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.