Tecuciul, ca Las Vegas

Tecuciul, ca Las Vegas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu aproape 4 milioane de euro Tecuciul şi-a schimbat înfăţişarea de noapte *

Tecuciul a devenit unul dintre cele mai bine iluminate oraşe din ţară. Acum, în plină criză financiară, când în Galaţi unul din patru stâlpi se închide pentru economie la buget, la Tecuci e o adevărată sărbătoare noaptea.

„Cel puţin în zona centrală e o feerie pe timp de noapte, însă am pus la punct şi iluminatul din cele mai mărginaşe cartiere ale oraşului”, spune primarul Eduard Finkelstain (FOTO 1). Totul a fost posibil prin intermediul unui proiect care a dus la schimbarea din temelii a sistemului de iluminat.

„Avem 4.000 de lămpi de iluminat noi, cu sistem de aprindere prin gsm, conectat la calculator prin internet. Practic, oriunde aş fi, cu o conexiune la internet pot să aprind toate becurile din oraş”, spune cu mândrie primarul Tecuciului. Distracţia nu a fost ieftină.

Totul a costat aproape 4 milioane de euro, însă banii sunt plătibili în zece ani, timp în care investiţia aproape că se va amortiza datorită economizoarelor care au fost montate. Practic, după cum susţine edilul-şef al Tecuciului, în acest moment se face o economie de 40 la sută la întreaga instalaţie electrică de iluminat a oraşului.

„Sigur, nu toată investiţia se va amortiza, dar contează şi economia care se face. Însă cel mai important lucru în acest moment este faptul că Tecuciul are un iluminat decent. E unul dintre puţinele oraşe din România care se poate lăuda cu aşa ceva”, apreciază primarul Eduard Finkelstain.

Iluminatul de sărbători, acelaşi

În aceste zile s-au montat şi beculeţele de la iluminatul festiv în Tecuci. Din păcate, nu există niciun fel de elemente de noutate faţă de anul trecut, însă, după cum spune primarul, oamenii au fost mulţumiţi, aşa că nu a existat vreun motiv pentru schimbare, cu atât mai mult cu cât criza economică îşi spune cuvântul şi la Tecuci.

„Iluminatul festiv e la fel ca anul trecut, însă nu avem motive să îl schimbăm. Tecuciul arată bine în zilele de sărbătoare”, punctează Eduard Finkelstain. Primarul celei mai importante localităţi din nordul judeţului spune că a mai făcut puţină economie la buget şi cu bradul de Crăciun.

„Anul acesta nu vom mai achiziţiona brad mare, pe care să îl amplasăm pe spaţiul verde din faţa Primăriei. Avem deja doi brazi aici, pe care îi vom împodobi şi va fi la fel de frumos. Brazii înalţi erau prea scumpi, aşa că am apelat la soluţii mai ieftine”, mai spune Eduard Finkeltain.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.