Cele mai comune anomalii sexuale

Cele mai comune anomalii sexuale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Anumite boli sexuale neobișnuite sunt prezente încă de la naștere. Altele se dezvoltă pe parcursul vieții. Ele reprezintă o sursă de durere fizică și emoțională, rușine și jenă. De obicei, nu există o modalitate simplă de tratament.

Sindromul excitației sexuale persistente - persoanele care suferă de această tulburare se află în mod constant într-o stare de excitare sexuală, tensiune la nivelul organelor sexuale, chiar și fără ca pacientul să se gândească la sex.

Priapismul - implică tensiune dureroasă în țesuturile erectile care durează mai mult de patru ore. Afecțiunea apare atunci când sângele este blocat la nivelul zonei genitale și nu circulă înapoi în restul corpului.

Hipersexualitatea - este clasificată de unii specialiști drept o tulburare psihică. Persoanele cu acest diagnostic au inhibiții sexuale reduse și sunt obsedate de sex.

Sexsomnia - persoanele care suferă de sexsomnie fac de obicei sex în timp ce dorm. Când se trezesc, nu-și amintesc nimic din ce au făcut.

Asexualitatea - cei care sunt asexuali nu au nici dorința, nici atracția sexuală a celorlalți. Preferă să nu aibă relații sexuale și nu sunt deranjați de lipsa apetitului sexual.

Parafilia - o tulburare mentală caracterizată prin fantezii sexuale, folosirea de diverse stimulente sau comportamente sexuale fără acordul partenerului sau care implică obiecte, suferință, umilință.

Anomalii cromozomiale sexuale - apar atunci când există o problemă în timpul ovulației sau când se produce sperma. Uneori, aceste sindroame sunt practic asimptomatice, dar unele pot avea manifestări grave, inclusiv dizabilități și anomalii fizice, probleme la nivel psihic etc.

Intersex - în cazul acestei anomalii nu există organe feminine și masculine, ci caracteristici din fiecare.

Micropenisul -  penisul în erecție are o lungime mai mică de 5 cm, afecțiune de care suferă aproximativ 0,6 la sută din populația masculină.

Organe sexuale supranumerare - unii oameni au mai multe organe sexuale decât este normal: bărbați cu două penisuri și femei cu două utere.

(articol realizat din surse online)

Citit 1387 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2024 05:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro