Alegeri pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Alegeri pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiului Medicilor (CM) Galaţi va organiza alegeri pentru desemnarea membrilor Comisiei de Disciplină. Acestea vor avea loc, într-o primă fază, timp de trei zile, pe 6, 7 şi 8 octombrie. Dacă membrii Comisiei de Disciplină nu vor putea fi aleşi în această primă etapă, va fi organizată o a doua sesiune de alegeri, în intervalul 13-15 octombrie.

„Primul pas pe care l-am făcut a fost să stabilim o comisie electorală care va organiza şi va avea grijă ca alegerile să se desfăşoare cu o maximă transparenţă. Această comisie va fi formată din cinci medici”, ne-a spus dr. Costinela Georgescu, care ocupă şi postul de preşedinte al Comisiei Electorale. Secretarul comisiei a fost desemnat dr. Dragoş Soloviev.

Un candidat a fost respins

Pentru alegerile de săptămâna viitoare şi-au depus dosarele de participare 14 medici, însă dosarul unuia a fost respins de Comisia Electorală, ca urmare a faptului că nu îndeplinea condiţiile pentru candidatură.

Pentru a putea participa, candidaţii trebuie să fie de cel puţin şapte ani medici primari. Listele cu candidaţi sunt afişate la spitalele din Galaţi şi din Tecuci.

Condiţii de participare la vot

Persoanele care vor lua parte la vot trebuie să fie membri cotizanţi în CM. Pentru ca sesiunea de vot de săptămâna viitoare să poată fi validată, trebuie să voteze cel puţin 50 la sută dintre membrii cotizanţi ai CM Galaţi. Doar dacă acest lucru nu se va întâmpla, se va organiza şi cea de-a doua etapă de votare.

Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor este organismul desemnat să analizeze şi să stabilească răspunderea pentru cazurile demonstrate de malpraxis.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.