Pensiile facultative, active în creștere

Pensiile facultative, active în creștere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,19 miliarde de lei, la finalul lunii mai, în creştere cu 29,4 la sută comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Titlurile de stat aveau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,383 miliarde de lei, respectiv 65,2 la sută.

Pe locurile următoare se aflau acţiunile, cu 1,387 miliarde de lei (26,7 la sută) și obligaţiunile corporative, cu 186,5 milioane de lei, respectiv 3,6 la sută din totalul activelor. Fondurile de pensii facultative aveau 754.142 de participanţi în luna mai 2024.

Citit 964 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2024 17:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro