Succes profesional pentru chef Abou Zaki

Succes profesional pentru chef Abou Zaki
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Chef Richard Abou Zaki, jurat la emisiunea "Chefi la cuțite" de la Antena 1, a fost nominalizat printre cei mai influenți 20 de chefi din noua bucătărie a Italiei de către "Gambero Rosso", cea mai importantă publicație italiană de gastronomie și vinuri

Fondată în 1986, "Gambero Rosso" s-a impus ca o voce a experților culinari imparțiali, devenind ghidul specializat în gastronomia din Peninsulă cel mai apreciat la nivel internațional.

Această reușită se adaugă premiului obținut de chef Abou Zaki în primăvara acestui an pentru cel mai bun chef sub 40 de ani din Italia, în cadrul galei "Identità Golose".

"Aceste două titluri mă poziționează drept unul dintre chefii tineri care pot schimba gastronomia italiană în viitor. Așadar, reprezintă un succes foarte important pentru mine, pentru echipa mea și restaurantele pe care le conduc. Este o onoare pentru care sunt recunoscător, dar este, în același timp, o responsabilitate uriașă. Să fiu constant la cel mai înalt nivel este o provocare grea, iar premiile acestea funcționează ca un combustibil pentru toate eforturile și sacrificiile făcute, pentru că se știe că cel mai greu este să menții succesul", a afirmat Richard Abou Zaki.

Când începe sezonul 14 din "Chefi la cuțite"

Show-ul culinar "Chefi la cuțite" va reveni pe micile ecrane pe 17 noiembrie cu sezonul 14. Una dintre noutățile acestui sezon va fi adusă chiar de către chef Abou Zaki. Pe lângă premiul în bani, câștigătorul sau câștigătoarea celui mai apreciat cooking show din România va primi un stagiu de pregătire de o lună la restaurantul cu o stea Michelin din Italia, "Retroscena".

"Un astfel de stagiu reprezintă o perioadă de formare fundamentală în cariera unui bucătar care vrea să lucreze la un nivel foarte înalt. O spun din proprie experiență - așa a început și cariera mea: locurile în care am muncit la început de drum mi-au devenit accesibile prin astfel de stagii de pregătire. Așa s-a întâmplat la restaurantul "Le Gavroche" din Londra, unde se ajungea foarte greu și unde am stat două luni într-un astfel de stagiu, reușind ulterior să mă angajez acolo. Fără acest stagiu, ar fi fost imposibil. După aceea, la "Osteria Francescana", restaurantul lui chef Massimo Bottura, am muncit și am învățat incredibil de multe lucruri într-un stagiu de patru luni. Acestea au fost perioadele în care am arătat ce știu să fac, dar am și acumulat atâtea cunoștințe prețioase. Așa au făcut toți marii bucătari ai lumii, au urmat stagii de pregătire", a explicat Richard Abou Zaki.

Citit 790 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Noiembrie 2024 06:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.