Ce nu ştiai despre licoarea dimineţilor tale

Ce nu ştiai despre licoarea dimineţilor tale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cafeaua a fost descoperită în Etiopia. Legenda spune că un păstor de capre a descoperit cafeaua când a observat că animalele sale deveneau agitate după ce mâncau fructele unui anumit arbore. Acesta este considerat momentul „descoperirii” cafelei.

Citește și De unde iei o cafea rapidă în drum spre muncă la Galaţi

Înainte să fie utilizate boabele de cafea pentru a obține celebra băutură, ele au fost mestecate. Triburile africane au măcinat boabe de cafea împreună cu grăsimea animală, pentru a crea mici delicii de cafea care le dădeau un surplus de energie. Au fost, practic, primele pastile energizante. 

Există aproximativ 50 tipuri de boabe cafea, dar două tipuri sunt comerciale, cu diferențe majore între tipurile de băutură de cafea rezultate.

Arabica este mai fină și mai dulce, cu note aromatice subtile. Robusta este cunoscută pentru un gust mai puternic și mai amar.

70 la sută dintre consumatorii la nivel mondial beau cafea Arabica, restul de 30 la sută consumă cafea Robusta, care este mai amară și conține cu 50 la sută mai multă cofeină.

Citit 925 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2025 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.