Nunta şi divorţul în 2012 - Cât te costă să spui „Da”

Nunta şi divorţul în 2012 - Cât te costă să spui „Da”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai scump decât plăteşti ca să spui „Stop! Până aici! Divorţăm”

Dacă aţi plănuit ca în anul 2012 să vă oficializaţi relaţia şi să intraţi „în rândul lumii”, e bine să ştiţi de pe acum cât anume vă va costa să spuneţi „Da”. Răspunsul rapid şi precis ar fi scump!

Ieftin este doar dacă vă căsătoriţi în oricare zi a săptămânii, exceptând zilele nelucrătoare, la sediul Stării Civile înghesuit la parterul blocului A4, în sala aceea mică şi nepotrivită pentru oficierea legământului de familie. Dacă vreţi să vă căsătoriţi într-o zi nelucrătoare, sâmbăta sau duminica, la sediul de pe Traian, nu vă mai costă 69 de lei - preţul din 2011, ci 72 de lei, cu cinci la sută mai mult! Taxa de oficiere a căsătoriei în zilele nelucrătoare, sâmbăta şi duminica, după ora 19.00 sau în alt loc decât la sediul Stării civile creşte de la 690 de lei la 720 de lei! Plus că va trebui să asiguraţi transportul dus-întors al ofiţerului stării civile. Dacă doriţi să păstraţi în amintire clipa celor doi „Da” spuşi la sediul Stării civile şi să le arătaţi nepoţilor cum a fost la nunta dumneavoastră, ţineţi cont că, indiferent de zi sau de oră, veţi plăti o taxă de filmare în momentul oficierii căsătoriei de 11 lei şi o taxă de fotografiere de 7,50 de lei.

În schimb, dacă vi s-a urât de celula de bază a societăţii - familia - şi vreţi de comun acord să fiţi liberi ca pasăile cerului, nu trebuie să mai treceţi prin circoteca divorţului clasic şi să aşteptaţi divorţul după mult prea lungi termene judecătoreşti.

Puteţi rezolva totul mult mai uşor plătind taxa specială pentru desfacerea căsătoriei prin divorţ pe cale administrativă - 315 lei, cu 15 lei mai mult decât v-ar fi costat „libertatea” în acest an.

Comparând 720 cu 315 lei, nu putem constanta amar decât că este mai ieftin divorţul decât mariajul.

Citit 9871 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2011 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.