400 de copii la cea mai tânără Liturghie

400 de copii la cea mai tânără Liturghie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Colindă şi negrăită bucurie, ieri, la Catedrala Galaţilor * 17 coruri şcolare la rugăciune *

Ieri, la Catedrala Galaţilor, a fost una dintre cele mai frumoase şi mai tinere Liturghii, prin prezenţa la rugăciune a 400 de copii şi elevi din şcolile şi liceele gălăţene, antrenaţi la Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”. Au venit să-I mulţumească lui Hristos (termenul „liturghie” vine din greacă şi înseamnă şi „mulţumire”) profesorii de religie de la colegiile naţionale „Vasile Alecsandri”, „Mihail Kogălniceanu” şi „Virgil Madgearu”, de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Liceul „Elena Doamna” şi de la Colegiul Pedagogic „C. Negri”, plus nelipsiţii seminarişti, însoţiţi de profesorul Dan Eugen Drăgoi.

Au dorit să fie purtaţi pe braţe de Hristos şi copii de la şcolile gimnaziale nr. 12, 16, 17, 33 şi 34, alături de colegii lor din Vârlezi şi Tudor Valdimirescu. Nu au lipsit copii de la Şcoala Specială „P.P. Neveanu” şi nici preşcolarii de la Grădiniţa „Parfumul Teilor” din Galaţi. Şi dacă elevii cu deficienţe de auz au interpretat Liturghia în limbaj mimico-gestual, ceilalţi au mulţumit cântând şi dând slavă Celui de Sus, astfel, tinerii făcând parte din mulţumire, din jertfa adusă lui Dumnezeu.

Veşmântul de sărbătoare

„Eu vin des la Biserică, împreună cu mama mea. Astăzi mi-au plăcut atmosfera şi cântecul copiilor”, ne-a spuns Cristina, un copil în vârstă de şase ani. Între mulţii oaspeţi sosiţi la Catedrală, ne-au atras atenţia mai multe tinere îmbrăcate în costume populare. Chiar dacă acestea nu sunt specifice locului, ne-a plăcut ideea de respect faţă de ziua când te prezinţi în faţa Domnului. Cine sunt tinerele?

„Suntem de la Liceul ˝Elena Doamna˝ şi am însoţit-o pe doamna noastră profesoară Maria Magdalena Oprişan, cu care facem religia. Ne-am pus straie de sărbătoare, nu înainte de a pregăti şi de-a aduce şi un colac la Biserică, pe care noi l-am modelat. Este o atmosferă de colindă şi de negrăită frumuseţe care ni s-a aşezat în suflet. Sunt întâia dată la o astfel de sărbătoare şi am constatat că Omul bun ne-a primit pe toţi, ne îmbrăţişează şi ne dă speranţă să mergem mai departe”, ne-a spus Corina Petrea, elevă în clasa a IX - LIA.  

În ziua prăznuirii Sfântului Ignatie Teoforul, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian al Dunării de Jos a binecuvântat copii şi tinerii, le-a dat daruri şi i-a îndemnat să nu-L uite şi să nu-L scoată pe Hristos din inimă şi din propria existenţă. „Uniţi-vă cu Hristos prin cele mai frumoase programe pe care vi le oferă Biserica şi Şcoala. Cu cât ne însoţim mai mult cu Hristos, cu atât mai mult ne vom bucura, ca neam, ţară şi Biserică, de veşnicia lui Dumnezeu. Voi, tinerii, sunteţi darul vieţii, vor sunteţi viitorul acestei ţări şi ne rugăm să aveţi, să avem împreună o viaţă mai bună”, a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

„O, ce veste minunată!” a fost colindul pe care tinerii l-au rostit împreună cu Arhiereul, împreună cu îngerii.

Citit 1255 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2011 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.