Informatizare la Spitalul din Târgu Bujor

Informatizare la Spitalul din Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor se lucrează, începând din aceste zile, pe o platformă informatică nouă. Potrivit datelor oferite de managerul spitalului, Costel Fotea, investiţiile s-au făcut, în cea mai mare parte pe bani europeni, valoarea proiectului ajungând la peste 2 milioane de lei. De noul sistem de lucru urmează să beneficieze în primul rând pacienţii din oraşul Târgu Bujor şi din împrejurimi, ale căror date medicale vor putea fi culese şi stocate cu mai mare precizie şi accesate în scurt timp, în cazul în care acest lucru se impune, prin utilizarea dosarului electronic al pacientului.

De asemenea, cei 73 de angajaţi ai spitalului pot introducere, procesa şi accesa datele referitoare la spital şi starea de sănătate a pacienţilor într-un mod mai eficient. Totodată, echipa de conducere ar putea avea o mai bună evidenţă a modului de administrare a banilor primiţi, prin contract, de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. Funcţionarea circuitelor de lucru din spital vor fi optimizate, prin intermediul sistemului informatic integrat.

 

Ieri, la conferinţa de încheiere a proiectului, desfăşurată ieri cu începere de la ora 11.30, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai sindicatelor din medicina gălăţeană şi manageri de spitale sau servicii medicale din oraş.

Citit 1390 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2011 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.