Bătrâni care stau în frig în plină iarnă

Bătrâni care stau în frig în plină iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sfârşitul lunii decembrie - afară ninge, frig de îngheaţă apa şi, greu de crezut, încă mai există oameni care stau fără căldură în apartamente. Este cazul blocului Ireg, de pe strada Domnească numărul 157.

Blocul are deja montată o centrală termică dar, spun locatarii, din august tot inceacă să o repare. Astfel au ajuns să stea în frig, în plină iarnă. „Toată treaba e că vor să ne lase să murim. Vor să vadă cât rezistăm fără căldură. Asta nu mai e viaţă. Nu pot să mă spăl, nu pot să fac nimic. De un an de zile nu am mai făcut baie cu totul. Nici apă caldă, nici căldură. Stăm cu reşoul în priză, că îngheţăm”, ne-a spus, supărat, domnul Anghel, de 84 de ani.

La demisol, locul în care este montată centrala, era activitate: mai mulţi muncitori se sfătuiau cu privire la situaţie şi negociau cu o doamnă care nu a vrut să ne dea niciun fel de informaţii. „Tot ne spun că sunt în proces de remediere a defecţiunilor, dar nimic! Stăm în frig toată iarna. La vară, sigur vom avea căldură!”, glumeşte Caranfil Creţu.

„Ca în lagărul de la Auschwitz”

„Parcă suntem în lagărul de frig de la Auschwitz! Primarul să vină să ne plătească curentul. Până acum nu a venit nimeni să vorbească cu noi. Nu se mai poate aşa! Deja e ger, iar acum a dat şi zăpada. Să stăm şi să îngheţăm în casă?”, se plânge domnul Florin Măgureanu.

Citit 1199 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2011 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.