120 de copii au primit daruri

120 de copii au primit daruri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Moşul va rămâne până pe 23 decembrie la noi şi va oferi daruri pentru 900 de copii *    

Şi în acest an, mai mulţi voluntari gălăţeni ne-au invitat în Ţara lui Moş Crăciun de la CETATE. Pentru că luni nu ninsese încă, Moşul s-a adaptat condiţiilor meteo şi a venit cu trăsura. Avea un sac mare-mare de daruri, atât cât să dăruiască bucurii celor mai mici şi mai necăjiţi cetăţeni ai urbei - copiii din familiile fără posibilităţi, dar cu rezultate frumoase la învăţătură. „Anul acesta, cu sprijinul mai multor voluntari şi al unor oameni de bine, am reuşit să asigurăm dulciuri şi jucării pentru 900 de copii. Între beneficiarii noştri sunt copiii familiilor asistate din municipiul Galaţi, dar şi cei care au avut rezultate deosebite la unele activităţi extraşcolare şi care au făcut cinste comunităţii gălăţene”, ne-a spus Viorica Palade, director Administrativ în cadrul Primăriei municipiului Galaţi.

În prezenţa primarului Dumitru Nicolae, a unor reprezentanţi de la Inspectoratul Judeţean Şcoalar, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, Universitatea „Danubius”, oameni mari şi mici au participat mai întâi la un program artistic din care nu a lipsit sceneta de Naşterea Domnului, pregătită de actriţa Rodica Panu, de la Teatrul „Gulliver” din Galaţi. Între oaspeţi şi un grup de copii de la Grădiniţa din Pechea, pregătiţi şi însoţiţi de Maricica Năstase, educatoare.

Îmbrăcaţi în costume naţionale, preşcolarii din Pechea l-au pus în temă pe Moş Crăciun cu preocupările lor pentru jocul popular românesc, pentru colindat şi sorcovit. Au cântat şi câteva eleve pregătite de Ana Condrea, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi şi de profesoara Aurelia Vaida.

Şi în acest an, un sprijin deosebit a venit din partea voluntarilor de la Asociaţia „Eurodezvoltare”, Inspectoratul Şcolar, AISEC, plus mai mulţi copii din şcolile, liceele şi Seminarul Teologic din Galaţi.

Citit 1055 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2011 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.