Doru Resmeriţă: „Şcolile nu trebuie politizate”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu sunt pentru politizarea şcolii”, ne-a spus Doru Resmeriţă – cel mai sigur candidat pentru fotoliul de inspector şcolar general. Acesta susţine că e normal ca un inspector general să fie numit politic, pentru a se bucura de sprijin, dar nu înseamnă că directorii de şcoli trebuie să treacă din patru în patru ani de la un partid la altul, în funcţie de cine câştigă alegerile. 

„De când s-a dat în presă că e posibil să fiu numit inspector şcolar general au început să mă sune directori de şcoli că vor să treacă la PD-L. Le-am spus să stea liniştiţi că nu voi schimba directorii pe criterii politice. Oamenii care sunt capabili şi-şi fac treaba vor rămâne pe posturi. Şcolile nu trebuie politizate. Cine a făcut asta (şi mă refer aici mai mult la mediul rural) a greşit foarte mult”, spune Doru Resmriţă. 

El a mai declarat că, dacă ar fi posibil să-şi aleagă cei doi adjuncţi cu care să facă echipă, ar opta pentru cineva cu experienţă, care a mai ocupat şi în trecut această funcţie, pentru că PD-L dispune de asemenea oameni. Să înţelegem că se referă la fostul inspector general-adjunct Mitică Dudău?  

„E însă prea devreme să discutăm toate aceste lucruri. Eu mai aştept postul de la Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – pentru că am pregătire, experienţă şi toate atuurile să mă descurc. Şi dacă voi rămâne la ISJ, consider că mă voi descurca şi că voi face echipă bună cu oricine ar veni pe posturile de adjuncţi”, a mai precizat candidatul la şefia ISJ.

Citit 2193 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.