Numărul infecţiilor respiratorii este în scădere

Numărul infecţiilor respiratorii este în scădere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În săptămâna 19 – 25 decembrie, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a înregistrat un număr de 1.107 cazuri de infecţii respiratorii acute. 72 dintre acestea au necesitat internarea, pentru o supraveghere medicală atentă. Categoria de vârstă cea mai afectată este cea a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în rândul căror s-au înregistrat 403 cazuri.

În cazul pneumoniilor, au fost depistate 261 de noi cazuri, 85 dintre ele necesitând internarea. Ca şi în situaţia infecţiilor respiratorii acute, categoria de vârstă 5-14 ani a fost cea mai afectată, cu 60 de cazuri.

„Punem scăderea numărului de viroze de săptămâna trecută pe seama încălzirii vremii, dar şi a faptului că mulţi medici de familie au intrat în concediu, astfel bolnavii alegând să se trateze fără ajutorul medicului”, ne-a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Două suspiciuni de gripă

Tot în intervalul de timp amintit au fost înregistrate două cazuri de suspiciuni de gripă, care nu au fost încă infirmate sau confirmate de Institutul Cantacuzino. Este vorba despre un copil de 3 ani şi de o persoană cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani.

Citit 856 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.