Comună cu atuuri de oraş - Gaz metan la Tuluceşti
Foto: Foto: Sorin Pană

Comună cu atuuri de oraş - Gaz metan la Tuluceşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tuluceştiul are toate atuurile unei localităţi cu utilităţi de oraş: are apă, o reţea de canalizare în devenire şi, mai ales, are gaz metan. „Proiectul pentru aducerea gazului metan în localitate a fost depus încă din anul 1992, dar s-au găsit resurse financiare abia în 2006. Este o lucrarea pe care am preluat-o în 2008 şi ne bucurăm că disponibilitatea Distrigaz-Sud, prin finanţatorul francez GDF Suez, a făcut posibilă executarea reţelei de gaz metan atât la Tuluceşti, ca reşedinţă de comună, cât şi în cele două sate componente - Tătarca şi Şiviţa”, ne-a spus Petrică Bratu, primarul din Tuluceşti.

Tuluceştiul are, potrivit datelor provizorii de la ultimul recensământ, 7.316 locuitori şi 2.842 de gospodării. Comuna se numără printre cele cinci localităţi din judeţul Galaţi cu gaz metan. Pe toate străzile se văd urmele lucrării de racordare, semn că oamenii îşi doresc să renunţe la lemne. „Până în acest moment s-au racordat la reţeaua de gaz metan o sută de gospodării, plus mai toate instituţiile administraţiei comunale, cu două excepţii - Grădiniţa şi Centrul Educativ din Şiviţa pentru care am depus cerere de racordare în septembrie anul curent. De altfel, suntem în al doilea an de când avem încălzire pe gaze în instituţiile publice”, a adăugat Petrică Bratu.

Racordarea la reţeaua de gaz metan costă (la Tuluceşti) 1.900 de lei.

98 la sută dintre localnici, racordaţi la reţeaua de apă potabilă

Avem reţea de alimentare cu apă potabilă şi, în prezent, localnicii s-au racordat la ea în proporţie de 98 la sută. Sperăm ca în câţiva ani să reuşim să definitivăm şi reţeaua de canalizare la care, în prezent, se lucrează”, mai spune primarul Petrică Bratu.

Citit 3596 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.