Carrefour Market din Micro 19 - În faţă-i vopsit gardul, în spate-i balamucul
Foto: Foto: Sorin Pană

Carrefour Market din Micro 19 - În faţă-i vopsit gardul, în spate-i balamucul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De aproximativ trei săptămâni, de când e deschis, supermarketul Carrefour Market Galaţi Micro 19 a început deja să dea bătăi de cap. Şi nu clienţilor, ci locatarilor care din blocul W din spatele supermarketului, unde sunt primite maşinile de aprovizionare. La sesizarea unui cititor, ne-am deplasat la locul cu pricina, pentru a ne convinge cu proprii ochi şi pentru a vorbi cu locatarii.

Într-adevăr, străduţa localizată între bloc şi magazine este îngustă. În alte condiţii, ar fi fost suficient de mare pentru ca locatarii să-şi parcheze maşinile sau să iasă cu ele de pe stradă. Dar aceasta este ocupată, spun ei, în cea mai mare parte a zilei de camioanele care aprovizionează magazinul. „Locatarii nu pot intra cu maşinile pe aici, că nu au unde să le parcheze. Dacă găsesc, totuşi un loc, apoi nu au cum să mai plece. Trebuia să fie amenajată o zonă de depozitare, ceva. Să găsească o soluţie mai bună de a primi marfa. În fiecare zi ne blochează strada care şi aşa e mică”, ne-a spus Daniel Dobrin, cel care ne-a contactat.

Tot acesta ne-a mai spus că a vorbit cu reprezentanţii supermaketului de la Bucureşti, însă fără niciun rezultat: „Ne-au spus că nu cred că maşinile care vin ne încurcă cu ceva, dar au promis că vor lua măsuri. Până acum, nu a fost luată niciuna şi nici nu mă mir. Ce va fi dacă ninge nici nu vreau să mă gândesc”. La fel de supărată este şi soţia acestuia: „Când soţul este pe drum, eu caut un loc de parcare şi îl sun, să nu aducă maşina până în faţă degeaba. Noi mai avem şi fetiţa bolnavă. Dacă o să chem Salvarea este clar că nu va avea pe unde să intre”.

 

„Cel care a deschis magazinul trebuia să se gândească la toate situaţiile”

Aurelian D. şofer şi el, ne-a spus acelaşi lucru: ”Nu este deloc spaţiu. Cel care a deschis magazinul trebuia să se gândească la toate situaţiile. De cinci ori am vorbit cu cei care descarcă şi mi-au spus că nu îi interesează: spaţiul e alocat pentru ei. Aţi văzut cum am parcat adineauri: m-am dus într-o parte şi cu greu am reuşit. De întors nu mai zic. Avem un gang în care intrăm cu maşina ca să putem întoarce”. Tot acesta ne-a explicat că, dacă sunt norocoşi, prind zile în care vin doar microbuze, dar atunci când vin camioane încărcate cu marfă, se declanşează o adevărată babilonie.

„Unii încearcă să intre pe străduţă, unii să parcheze, alţii să iasă. E ca la balamuc: şoferii claxonează, se ceartă între ei, se înjură. Şi nu sunt parcate aici doar maşinile locatarilor sau cele de aprovizionare. Mai sunt şi maşinile celor care merg la cumpărături în Piaţă”, a mai explicat Aurelian D. Deşi nu are maşină, o altă locatară este deranjată de haosul iscat în fiecare zi: „Eu văd că oamenii nu au unde să lase maşina. E îngrămădeală, sunt maşini până şi pe trotuar. Uneori se ceartă şi claxonează. Iese mare gălăgie. Iar în cazul unui necaz: un incendiu sau i se face cuiva rău şi chemăm Salvarea, nu va avea loc să intre. Şi pe urmă ce se întâmplă? Moare omul?”.

Pentru a afla şi părerea reprezentanţilor supermarketului Carrefour, i-am contactat pe cei de la Bucureşti, filiala centrală, prin intermediul adresei de e-mail pusă la dispoziţia presei. Aceştia nu ne-au oferit niciun răspuns cu privire la situaţia prezentată mai sus.

Citit 4615 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2012 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.