Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale

Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prin analizele de sânge, care ar trebui făcute măcar o dată pe an, se pot descoperi din timp multe «slăbiciuni» ale organelor interne şi în acest fel se poate preveni îmbolnăvirea gravă a animalului de companie *

Bun găsit, dragi iubitori de animale. Sperăm din toată inima că noul an a început cu bine atât pentru dumneavoastră cât şi pentru prietenii necuvântători cu blană, pene, piele rece sau solzi, şi vă dorim ca sănătatea şi comportamentul animăluţelor să nu vă dea deloc de furcă în 2012.

Am profitat de această prima întâlnire din an pentru a-l ruga pe medicul veterinar Cornel Gingăraşu să ne ofere câteva sfaturi practice pentru a nu avea probleme cu sănătatea animalului. „Alături de un călduros La mulţi ani!, cuvintele de ordine ar fi: prevenţie, prevenţie, prevenţie. Mâncare cât mai bună (în funcţie de bugetul fiecăruia), tratamente antiparazitare şi vaccinuri”, a explicat medicul.

„La ora asta pot spune că, în general, stăpânii sunt conştienţi şi conştiincioşi şi apar din ce în ce mai rar bolile care erau acum 10-15 ani datorate lipsei de vaccinuri, mâncare grea, de casă, oase, dulciuri etc. Pentru 2012 ar trebui să se focalizeze pe două chestii de importanţă majoră: tratamentele antiparazitare externe care, deşi de multe ori par scumpe, sunt esenţiale pentru sănătate, eliminând pericolul transmiterii bolilor asociate cu vectori vii «sugători» de sânge (purici, căpuşe şi ţânţari) adică: dirofilarioză (viermi la inimă), boala de lyme şi babesioză dar şi neplăcutele alergii cutanate.

A doua măsură care poate ajuta la prevenţia bolilor este legată de analizele de sânge care ar trebui făcute măcar o data pe an, şi prin care se pot vedea din timp multe «slăbiciuni» ale organelor interne”, a atras atenţia dr. Cornel Gingăraşu.

În speranţa că acest set de sfaturi vă va fi de folos tot anul, până data viitoare vă aşteptăm întrebările despre creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

Citit 8179 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2012 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.