Contor cu afişaj greşit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Valoarea temperaturii nu coincide cu cea din camerele locatarilor * CJPC va apela la ajutorul Biroului de Metrologie *

Victor Milea, preşedinte al Asociaţiei de proprietari nr. 386 a venit la redacţie pentru a se plânge de repartitoarele de căldură montate de câţiva ani în blocul în care locuieşte. Acesta susţine că societatea care furnizează energie termică a introdus un sistem de centralizare pe ecranul căruia valoarea temperaturii oferite este una greşită, pentru a încasa sume mai mari de la clienţi. În mod normal, conform calculelor sale, temperatura de intrare trebuie să fie de 75 de grade, astfel încât în apartament să fie 20 de grade. Locatarii sunt nevoiţi să plătească suma aferentă celor 20 de grade, pe când ei primesc 16, după cum susţine Milea. „Am mers peste tot, pentru a se face dreptate.

Contorul trebuie să afişeze, în mod normal, căldura intrată şi căldura ieşită – delta t, ceea ce al nostru nu arată. Din 2003, de când au fost montate aceste aparate de contorizare a consumului de energie termică, avem probleme peste probleme. În fiecare iarnă începem aceeaşi discuţie şi acelaşi conflict. Acum, ce-a fost, a fost, nu mai contează pentru că anii au trecut. Mă lupt să nu se mai repete şi în cei care vin. Fără un barem de performanţă, lumea va plăti în continuare pentru ceea ce nu primeşte. Războiul acesta e prea mare pentru mine. Ei livrează nisip, pietre, dar cu siguranţă nu energie termică. Când ne plângem la ei, ne spun să ne alegem alt furnizor de energie, că nu pot face nimic – ce e acolo, e corect”, a explicat acesta, supărat.

„Cerem ajutorul Biroului de Metrologie”

Pentru a afla în ce stadiu se află investigaţia, l-am contactat telefonic pe Aurel Panfile, reprezentantul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC). „Este o investigaţie care ne depăşeşte, de aceea trebuie să cerem ajutorul Biroului de Metrologie. Am umblat noi la acele contoare, dar nu sunt destule informaţii care să clarifice situaţia aceasta. Sunt nişte calcule de efectuat şi trebuie luate în considerare anumite formule. Ancheta este în curs şi va mai dura", a explicat comisarul.

Citit 1852 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.