Autosesizare a Colegiului Medicilor din Galaţi în cazul copilului mort la Spitalul de Pediatrie

Autosesizare a Colegiului Medicilor din Galaţi în cazul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o decizie primită pe adresa redacţiei, Colegiul Medicilor din Galaţi ne informează că această instituţie s-a autosesizat şi a declanşat procedurile disciplinare în vederea analizării condiţiilor în care a avut loc decesul copilului Valentin Lazăr, la Spitalul de Urgenţă Pediatrie „Sf. Ioan” din Galaţi. Aşa cum se arată în aceeaşi decizie, autosesizarea a avut loc ca urmare a „informaţiilor apărute în presă”.

Vă reamintim că un copil în vârstă de doi ani şi o săptămână a decedat pe data de 3 februarie în instituţia sanitară mai sus amintită. Părinţii copilului îi acuză pe medici curanţi că au provocat decesul copilului prin aplicarea unui tratament necorespunzător.

Citit 2316 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2012 15:54

5 comentarii

 • postat de anonim
  Sâmbătă, 17 Martie 2012 12:08
  cata nesimtire stim ca medici sant ca si ofamilie ei omora ei taie ei face totul posibil incat sa raman ca nu au nici o vina oameni buni noi oare ne trimitem copii la medici sau ai putem numi si criminali oare au dreptate parinti acestui copilas ucis cu zile se aude ca asistenta ar fii vinovata ca ea administrat copilului decedat 2 injecti k1 din auzite se zice ca la orele 23 ,,45 ia administrat o injectie de k1 si se presupune ca ar fi uitat ca ea adminstrat pe cea prima oare eu ca asistent magandesc ca daca o fi facut aceasta greseala sai faca de 2 ori aceiasi injectie era si normal ca copilul sa fie declarat decedat prea multa durere poate vrovoca o injectie de k1 si mai ales unui micut de 2 ani zic aceste vorbe pentru ca si eu sant mama si stiu ca este prea grea suferinta parintilor.. noua ne este de imaginat durerea si amaraciunea lor stiu doar ca ca asistent copilul la internare nu a vomat sange si nu era nevoie de aceste 2 injecti de k1 ca nu pierduse sange repet ca si asistent sant revoltata ca nu mai santem in siguranta si ami este teama oare in tro_zi daca copilul meu se va inbolnavi, si va fi internat doar cu un simplu diagnostic de bronsita acuta rosu in gat pe inteles tuturor necajitilor cate diagnostice ai va pune si copilului meu avand zile de trait ma socat mult acest caz pe mine ca asistenta si contrazic cativa colegi medicali adevarul este ca stimati colegi stim adevarul si spaga luam la greu cai amarat cai bogat la noi nu mai conteaza doresc sa zic ca acest caz ma trezit la realitate vazand cum se procedeaza in acte si cum se pun diagnostice fantoma sincere condoleanta familiei va rog luptati sa faceti dreptate micutului vostru decedat poate asa se va trezi multe cadre medicale si va fii maimulta atentie acordata macar celor micutii
  0
  0
  Raportează
 • postat de ko
  Miercuri, 14 Martie 2012 14:41
  @teo: sigur nu ai copii! cand o sa ai sigur nu o sa mai gandesti asa! poate nu ai citit articolele despre acest caz, dar parintii au trimis peste tot poze cu copilul facute la spital cand acesta radea! deci nu era in stare grava!
  0
  0
  Raportează
 • postat de teo
  Miercuri, 14 Martie 2012 11:55
  Regret moartea acestui copilas si ma pun in situatia parintilor .Dar in legatura cu malpraxisul in acest caz,am o singura intrebare : Parintii n-au nici o vina ? Nu cumva au tinut acsa copilul cu leacuri babesti sau tratamente dupa ureche si l-au adus la medic prea tarziu ? Si atunci ce sa faca medicul ? Este si el un om ca oricare altul,iar minuni numai Dumnezeu face !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cititor
  Marți, 13 Martie 2012 19:54
  @autor,Remus Basalic

  Conform autorului : Într-o decizie primită pe adresa redacţiei, Colegiul Medicilor din Galaţi ne informează...
  Conform cititorului : Printr-o adresa primita pe adresa redactiei,Colegiul Medicilor din Galati ne informeaza cu privire la decizia...

  @Colegiul Medicilor din Galati
  Intrebare din partea unui cetatean: Insasi declansarea procedurii ca urmare a autosesizarii solicita acordarea unei ``bile albe`` sau asteptam implicarea efectiva,concluzii si masuri?
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Marți, 13 Martie 2012 16:41
  Si daca se autosesiza mamaia decedata se facea mai multa dreptate, fata de cata face colegiul medicilor! Sa imi dati un singur exemplu de caz in care s-a facut dreptate dupa anchetele colegiului medicilor!Ce faceti!? Ii luati medicului 5 % din salariu!?FRECTIE LA PICIOR DE LEMN!
  Din punctul meu de vedere, cei de la colegiul medicilor iau bani degeaba, ar trebui desfiintati!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.