Podul nimănui

Podul nimănui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Raliul Dakar ar trebui să includă şi podul peste Siret dintre Vrancea şi Galaţi. Odată ajuns în dreptul lui, şoferului îi vine să-şi ia maşina în braţe şi să treacă podul pe jos. Este atât de ciuruit, încât pe alocuri, pe partea carosabilă se vede structura metalică de la bază.

Ai putea să juri că podul de la Lungoci a fost ţinta unor proiectile sau obuze, aşa de mari şi de adânci sunt craterele. Din păcate, n-ai cum să-l eviţi dacă vrei să ajungi în Vrancea şi de acolo în comuna gălăţeană Nămoloasa.

Când plouă, conducătorii auto nu mai pot aprecia dimensiunea dezastrului care se cască sub roţile lor şi reduc viteza cât pot. Nici măcar slalomul nu-i ajută pentru că gropile sunt prea dese pentru a putea fi ocolite.

Culmea, după ce treci podul peste Siret, la câţiva kilometri, dai de un alt pod, care pare teleportat din altă dimensiune. Nu e chiar ca în palmă, dar nici ciuruit precum puntea peste Siret.

Podul peste Râmnic i se datorează în mare parte lui Traian Băsescu, la vremea aceea fost ministru al Transporturilor.Legendele locale spun că Traian Băsescu a fost adus în noiembrie 2000 să vadă vechiul pod degradat peste Râmnic. A fost întâmpinat cu colac şi sare, de fostul primar al comunei Nămoloasa, Valerian Todiţă. Într-un an, după ce Consiliul Judeţului şi ministerul Transporturilor, prin Anca Boagiu, au alocat bani, podul nou-nouţ a fost gata.

Amintindu-ne de povestea podului peste Râmnic l-am întrebat pe actualul primar al comunei Nămoloasa, social-democratul Adrian Răsmeriţă, de ce nu se face nimic pentru reabilitarea podului peste Siret. „Podul aparţine de Drumuri Naţionale şi nu se implică nici Vrancea, nici Galaţiul. Eu m-am interesat de aici, din Nămoloasa, dar nu pot face nimic. Cred că cei mai abilitaţi să facă demersuri pentru remedierea podului sunt primarii din Năneşti şi din Fundeni”.

Cum s-ar spune, podul este al tuturor şi al nimănui. Şi despre halul în care arată vă puteţi convinge cu proprii ochi din imaginile alăturate. Dar poate mai vine odată Băsescu. Mai ales că e an electoral.

Citit 3864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.