Curăţenia pentru Paşte - Doar unele cartiere sunt pregătite de sărbătoare

Curăţenia pentru Paşte  - Doar unele cartiere sunt pregătite de sărbătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Pregătirile pentru sărbătorile pascale presupun, în mare parte, roboteală în bucătărie şi curăţenie făcută în casă. Astfel, aşa cum trebuie să avem casa curată, şi oraşul în care locuim trebuie să fie pe măsură. În acest sens, cei responsabili cu strângerea gunoaielor din oraşul nostru trebuie să îşi facă treaba cu atât mai bine. Din câte am văzut, unele cartiere strălucesc de curăţenie, dar altele lasă de dorit în această privinţă.

În Micro 40, o curăţenie ca niciodată

O surpriză pentru noi a fost curăţenia din cartierul Micro 40, pe străzile căruia nu am văzut nici măcar un muc de ţigară, comparativ cu alte perioade, în care gunoaiele erau la ele acasă. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât numărul mare de tomberoane, alături de pubelele pentru colectare selectivă, nu aveau în jur resturi.

Vântul face ravagii

În alte cartiere, situaţia nu e atât de roz. Pe strada dr. Petru Groza, oamenii nu mai pot ajunge la tomberoane din cauza mulţimii de gunoaie din jurul lor. Hurdu Gheorghe lucrează în fiecare zi la garajul de lângă tomberoane şi spune că de mult timp este această problemă. ”Gunoierii sunt de vină. Ei răscolesc în fiecare zi şi scot din tomberoane resturile. Dimineaţa vin cei de la Ecosal şi strâng, dar după ce pleacă, e la fel. Strică tot aspectul, mai ales că suntem şi lângă stradă”, ne spune acesta. Mai departe, în Micro 17, la blocul Lotus 1, locatarii au în faţa scării copaci „împodobiţi”. Zeci de pungi sunt agăţate în copacii goi. Oamenii spun că nu este vorba de vreo glumă a tinerilor puşi pe şotii ci de o urmare a furtunii de acum câteva zile.

„Întotdeauna a fost aşa: copacii sunt „decoraţi”. Mereu se adună în copaci pungi şi ambalaje. Nu ştiu cine este vinovat, dar tot ce trebuie facă oamenii este să strângă punga de gunoi atunci când o aruncă. În acest fel, resturile nu mai sunt împrăştiate de vânt”, explică un locatar. Un altul ne spune că în fiecare zi are bătăi de cap cu resturile care ajung în grădina din faţa scării. „Stau la parter şi eu am grijă de grădină. Dimineaţa strâng gunoaiele, seara e la fel. Vântul aduce gunoaiele de la containere pentru că gunoierii le împrăştie. Eu sunt bătrân, pot să le spun ceva? Oricum nu înţeleg de vorbă bună”, ne spune acesta.

Citit 969 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.