Gălăţenii au luat cu asalt Pădurea Gârboavele
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Gălăţenii au luat cu asalt Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pădurea Gârboavele a fost luată cu asalt de gălăţenii amatori de picnic, în a doua zi de Paşte. Dacă duminică vremea nu a ţinut cu ei, ieri şi-au luat revanşa. Micii şi cârnaţii sfârâiau, berea curgea, seminţele pocneau şi voia bună era la ea acasă în jurul maşinilor care au împânzit zona verde a pădurii. Toţi cei cu care am vorbit ne-au spus că nu au fost descurajaţi de prognoza meteo nefavorabilă. Le-a fost de ajuns faptul că nu plouă, s-au urcat în maşini şi au pornit la iarbă verde.

Picnicul de Paşte, o tradiţie

„Ne-am propus să ne simţim bine astăzi: facem un grătar, mâncăm şi apoi mai vedem. Venim aici aproape în fiecare an, dacă avem posibilitatea. Ne pare rău că nu am luat mingea de acasă, dar nu e asta o problemă, găsim noi ce să facem”, ne-a spus Adrian, un tânăr care venise însoţit de cinci prieteni. „E un motiv să mai ieşim din casă. Am fost aici şi de Florii. Vremea e cam capricioasă, dar dacă plouă, ne urcăm în maşină şi plecăm. E singurul loc din Galaţi unde mai putem merge şi face un grătar. Soţii joacă table şi noi mai stăm la bârfă. Aşa procedăm în fiecare an”, ne-a spus şi Lenuţa Isaia. La fel ne-a motivat şi Simion Chitic: "Ca pensionar, asta ne mai rămâne: ieşirea la un grătar. Punem pe jar ce avem şi noi: un cârnăcior, o bucată de carne. Suntem mulţumiţi că măcar azi vremea a ţinut cu noi", explică acesta.

„De ce nu amenajează?”

Mihai e revoltat de faptul că trebuie să plătească intrarea de 5 lei pentru maşină şi 1 leu pentru fiecare persoană, iar condiţiile nu sunt pe măsura taxelor. „De la intrare până aici, dăm peste foarte multe gropi. Ne deformăm maşinile. La fiecare sărbătoare, la fiecare sfârşit de săptămână se adună foarte mulţi bani. De ce nu amenajează? Era mai comod să stăm acasă să facem grătar: nu mai consumam benzină, nu mai plăteam taxă şi maşina nu mai suferea. Dar nici în faţa scării nu mai putem face grătar, pentru că suntem amendaţi”, explică acesta, revoltat.

Citit 3812 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2012 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.