Ne fuge asfaltul de sub roţi
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Ne fuge asfaltul de sub roţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Dacă aţi trecut cu maşina sau autobuzul pe strada Brăilei, în zona Mazepa (Trei Star), cu siguranţă aţi fost, pentru câteva secunde, zdruncinaţi. Asta pentru că în staţie sunt câteva gropi rezultate în urma denivelării asfaltului. În alte zile, şoferii ocolesc aceste gropi, dacă le observă. Dar cei de autobuz sau de maxi taxi, în schimb, nu au încotro şi trebuie să oprească pentru călători şi să îşi treacă roţile prin acele gropi.

Din cauza ploilor din ultimele zile, s-au umplut de apă. Astfel, fiecare maşină care trece, face fără să vrea, cunoştinţă cu groapa deoarece şoferul care o conduce nu îşi dă seama cât este de adâncă. Situaţia este similară şi în Ţiglina I, tot în staţie: gropi rezultate în urma tasării asfaltului. Atunci când am fost noi şi am făcut fotografiile, nu se efectuau lucrări şi nici nu erau indicatoare de avertizare a şoferilor în niciuna dintre cele două zone.

Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a spus că este în desfăşurare un proiect care presupune refacerea străzilor deformate: „În prezent se face o inventariere a zonelor cu probleme. Astfel, reparaţiile sunt în curs de desfăşurare pentru că ele se fac etapizat. Se va ajunge şi în zonele respective. Nu există indicatoare de avertizare pentru că, de regulă, sunt amplasate în momentul în care sunt efectuate lucrări”, ne-a explicat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 1720 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 17:57

5 comentarii

 • postat de Zoli
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 17:43
  Politicieni, feriti-va. Mai rau decat acum, orasul nu a aratat niciodata. Nu sunt sperante, viitorul arata cenusiu !
  Eu as spune sa va ascundeti si sa nu mai iesiti pe strada. Va mananca lumea cu fulgi cu tot ! Mai ales la cat de multe imprumuturi ati inglodat acest oras nefacand nimic si ceea ce ati facut se strica,.....
  Ca in povestea lui Manole....Ce se construieste azi, se strica maine !
  Asa e la noi. Nu trebuie insa sa ne multumim cu vorbe de ocara si atat. Eu as dori sa platesca vinovatii, asa ca d-lor deputati sau parlamentari, construiti si vreo lege cu care cei vinovati sa plateasca si nu numai persoana ci si familia si rudele lui pe o viata intreaga. Simplificati acuzarea si intemnitarea hotiei si a magariilor facute. !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dacă tastezi,,refacerea strat uzură asfalt și se poate afla modul corect de asfaltare,nu cu zgură ce se comportă instabil la caniculă și trafic greu.
  Vineri, 20 Aprilie 2012 17:31
  Deformările apar din cauza zguri folosite ca strat de susținere a asfaltului care din cauza granulației mari și a porozități mari se sfărâmă,alunecă una peste alta,ca niște bile,nefiind stabilă și astfel apar valurile mai ales în perioadă de caniculă.De regulă se folosește mai multe straturi de piatră ci pietre mari,apoi pietre mărunte,nisip și apoi asfalt.Dar este mai ieftin cu zgură din halda de zgură a Combinatului,dar nu dă rezultate mai ales în drumurile în pantă punând în pericol siguranța circulației prin pierderea aderenței și obosirea suspensiei,direcției.
  0
  0
  Raportează
 • postat de roman verde
  Vineri, 20 Aprilie 2012 10:25
  acelasi lucru exista in toate zonele de franare accentuata:
  1. in "sensul giratoriu" de la popescu intrarea dinspre dinspre casa rosie)
  2. inainte de linia de tranvai de pe siderurgistilor de langa parcul de la spitalul de copii
  3. la bancile de pe brailei inainte de reductorarele de viteza
  4. la stopul de la galacta.
  5. la stopul de la trei star spre papadie.
  etc.
  Va recomand sa mergeti pe viaductul ce face legatura intre oras si combinat. veti avea mult de scris.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 20 Aprilie 2012 09:45
  Toate strazile si bulevardele Galatiului sint execrabile,pline de valuri,in special Brailei si Siderurgistilor.Toate asfaltarile si lucrarile efectuate in Galati ,nu sint decit furt de bani din bugetul public,deoarece sint de proasta calitate ,cu garantie scurta de 1-2 ani,dupa care bugetul local cheltuie alti bani pt.aceleasi lucrari,adica inbogateste firmele contractante ,firme ce sint sponsori ai primarilor si cei care dau spagi consistente consilierilor locali.Trotuarele,bordurile si tot ce se schimba in orasul Rosu este o sfidare si bataie de joc pe fata pentru locuitorii orasului.Drept urmare voi veni la vot si-l voi strica,punind stampila pe toti candidatii,deoarece toti sint niste mincinosi si nu merita votati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 20 Aprilie 2012 01:02
  As alege mai bine portiunea Banci- Trei Star....eu unul ii zic "La valurele"
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.