Blogurile - Oaza de speranţă a femeilor maltratate

Blogurile - Oaza de speranţă a femeilor maltratate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Tot mai multe femei sunt victime ale unei forme de violenţă domestică. Mulţi dintre noi cunosc cel puţin o femeie abuzată de partenerul de viaţă, cel lângă care a crezut că o să îşi petreacă restul vieţii în armonie. Pe Internet există câteva bloguri adresate violenţei domestice. Cele care au trecut prin asemenea calvar le-au găsit şi îşi povestesc, în câteva rânduri, tratamentul inuman de care au parte în fiecare zi. Unele dintre ele cer ajutor, altele se ascund sub un pseudonim şi împărtăşesc trăirile, cititorii fiind singurii care le mai pot „asculta”. Blogurile pe care acestea îşi spun oful sunt: nu-violentei-impotriva-femeilor.blogspot.com, http://www.fundatiasensiblu.ro/blog/1/Cunoasteti-vreun-caz-de-violenta-in-familie.html, www.zoso.ro/campaniile-impotriva-violentei-asupra-femeilor şi http://femeia-victima.blogspot.com.

„Mă va face să mă sinucid sau mă va omorî el”

Ana Mureşan a scris şi ea prin ce trece: are 27 de ani, e căsătorită cu un bărbat cu şapte ani mai în vârstă. Toate speranţele şi visele ei au fost spulberate o dată cu schimbarea comportamentului acestuia. „Mă bate frecvent şi mă ameninţă cu moartea în bătaie în timp ce-mi administrează bocanci şi pumni în cap. Am plecat la ai mei de câteva ori, dar, din prostie sau din slăbiciune, m-am întors. Chiar în momentul în care scriu acest mesaj, sunt vânătă pe tot corpul şi am şase cucuie care îmi dau dureri de cap. De când m-am mutat cu el, nu mai am nicio sursă de venit, nicio prietenă. M-am întors la omul care mă va face să mă sinucid sau mă va omorî chiar el”, spune aceasta în rândurile postate pe blog

"Mă bate ca pe un câine”

Şi Lili şi-a împărtăşit experienţa: „Am crezut că el e diferit. După cinci ani a început să mă bată ca pe un câine: cu pumnii şi picioarele în timp ce eram gravidă în cinci luni. În seara asta este de serviciu, eu mi-am făcut bagajul şi plec. Nu mă pot opri din plâns când mă gândesc că am trăit cu acest om cinci ani şi m-a terminat cu bătaia. Nu l-a interesat unde dă: în spate, în burtă. I-am spus că mă doare îngrozitor şi nu a contat, dădea în continuare. Mi-am dorit o familie, eram bucuroasă că vom avea un copil. În momentul de faţă cred că o să înnebunesc, nici nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat”, povesteşte aceasta. O altă victimă, Laura, spune că nu mai suportă bătăile şi scandalul şi a cerut sfaturi pe blog. „Sunt căsătorită de 21 de ani, plini de violenţe fizice şi verbale, gelozie excesivă, bolnavă chiar. Ultima dată, ieri, era cât pe ce să mă omoare. Deja  fac pe muta când vin acasă de la serviciu şi îl găsesc beat. Nu vreau să îi dau motive de ceartă şi bătaie. În afara pumnilor şi picioarelor primite, ieri, mi-a pus o pungă de plastic pe faţă în care erau nişte fire de mohair şi o apăsa cu genunchiul. Era să mă asfixieze. Am stat cu el doar pentru că avem o minunăţie de copil”.

"Oamenii nu se schimbă niciodată”

Carmen Rusu, psihologul cu care am vorbit pe această temă, ne-a explicat că singurul sfat care poate fi oferit unei femei care trece printr-un asemenea tratament este să se salveze la timp. „Să plece din relaţia opresivă, cât îşi mai aminteşte că este un om valoros. Singura certitudine care poate fi oferită unei victime este că oamenii nu se schimbă niciodată. Că agresorul care o răneşte o dată cu vorba sau cu pumnul, o va mai lovi încă o dată şi încă o dată, până ce moartea îi va despărţi”, explică psihologul.

Citit 4061 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2012 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.