Firme PRINSE pe picior greşit/ Topul AMENZILOR date de Garda de Mediu

Firme PRINSE pe picior greşit/ Topul AMENZILOR date de Garda de Mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 12 societăţi au fost surprinse, de la începutul anului, de către Garda de Mediu Galaţi, funcţionând fără autorizaţie de mediu, motiv pentru care au fost obligate să îşi suspende activitatea. Mai mult, acestea au fost obligate să plătească şi amenzi cuprinse între 30.000 şi 60.000 de lei.

Cu toate acestea, una dintre societăţi a continuat să-şi desfăşoare activitatea şi după ce Comisariatul Judeţean a dispus încetarea acesteia. În cazul ei, instituţia de mediu a formulat şi plângere penală. "Întrucât fucţionarea fără autorizaţie de mediu este interzisă conform prevederilor OUG 195/2005 cu modificările şi completările ulterioare, pe lângă sancţiunea principală a fost aplicată şi sancţiunea complementară de suspendare a activităţii, fiind dispuse 12 astfel de măsuri”, se arată într-un raport al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi.

Totodată, de la începutul anului, cele mai mari amenzi au fost de 60.000 de lei, respectiv de 55.000 de lei, pentru funcţionarea fără autorizaţie, de 50.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor stabilite prin autorizaţia de mediu, nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite la controlul anterior, dar şi pentru nepunerea la dispoziţie a documentelor solicitate.

În topul celor mai mari amenzi se află şi cea primită de către Primăria municipiului Galaţi, de 40.000 de lei, pentru tăierea de arbori sănătoşi fără avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Precizăm că Garda Naţională de Mediu nu ne-a pus la dispoziţie şi numele societăţilor care au fost amendate sau a căror activitate a fost suspendată, pe motiv că, în lipsa acordului acestora, ar fi încălcate normele legale privind principiul concurenţei loiale.

Citit 3843 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 09:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.