Cauze frecvente ale durerilor de cap

Cauze frecvente ale durerilor de cap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate că reprezintă una dintre cele mai deranjante afecţiuni, durerile de cap pot fi înlăturate, în majoritatea cazurilor, prin respectarea unor reguli simple şi aflate la îndemâna oricui.

Abuzul de analgezice, luate tocmai cu scopul de a scăpa de astfel dureri, poate avea un efect invers celui scontat, amplificându-ne cefalea. Aşa cum ne sfătuieşte medicul de familie Teodor Mocanu, este bine ca să nu luăm astfel de medicamente fără un consult prealabil la medic, deoarece riscăm să agravăm afecţiunea iniţială. „Este importantă prezentarea la medicul de familie ca persoană de prim contact. Acesta, în urma descrierii făcute de către pacient a condiţiilor de apariţie, a localizării, frecvenţei, intensităţii şi duratei durerii de cap se poate orienta către cauzele care au dus la apariţia ei şi spre prescrierea tratamentului adecvat”, explică dr. Mocanu.

Suntem predispuşi către dureri de cap şi dacă cel puţin unul dintre părinţii noştri a suferit de o astfel de afecţiune. Alte cauze frecvente ale cefaleei sunt fumatul, abuzul de alcool, mesele care abundă în mâncăruri grase, poluarea, zgomotul şi luminile puternice şi intermitente. În următoarea pagină de medicină vom reveni cu mai multe detalii legate de cefalee  şi de migrenă.

Citit 1898 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2012 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.