Cererile europensionarilor: S-a rezolvat, nu se poate!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegaţie a Alianţei Europensionarilor, condusă de Toader Cristea, a fost luni la Ministerul Muncii pentru a discuta despre grupele I şi II de muncă, biletele de staţiune şi creşterea punctului de pensie. „În caz că nu ne dă nicio speranţă în cel mai scurt termen, nu vom ieşi în faţa Prefecturii din Galaţi, ci vom merge la Bucureşti ca să pichetăm Ministerul Muncii. Din 2001 e criză pentru pensionari”, spunea Cristea Toader înainte de a pleca spre Bucureşti.

Discuţia de la minister l-a liniştit şi dezamăgit în acelaşi timp. Nu se poate! „Grupele de muncă, prevăzute de Legea 218, nu se pot da până în octombrie. Rămâne în vigoare Ordonanţa 100 până atunci, dar în octombrie, înainte de alegeri, sunt sigur că vor aplica legea. Ni s-a spus că e zadarnic să pichetez Ministerul Muncii pentru că grupele de muncă şi creşterea punctului de pensie nu se pot realiza”, ne-a declarat Cristea Toader.

Problema cea mai gravă care îi îngrijorează acum pe europensionari este că biletele de tratament vor dispărea dacă ministrul Turismului, Elena Udrea, va scoate acele tichete de vacanţă. „Noi pensionarii suntem terminaţi. N-o să mai putem merge în vacanţă decât în extrasezon, iarna, când nu merge nimeni. O să-i trimitem o adresă doamnei ministru Udrea, sindicatelor şi vom încerca să purtăm o discuţie, la Galaţi, la sfârşitul acestei săptămâni şi cu vicepremierul Dan Nica, pentru a rezolva această problemă”, ne-a declarat Cristea Toader.

Liderul europensionarilor este, pe de altă parte convins că înainte de alegerile prezidenţiale se vor acorda şi grupele de muncă şi majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut, pentru a-i momi pe vârstnici să vină la vot.

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.