224 de semnături pentru înfiinţarea unei halte la Bereşti

224 de semnături pentru înfiinţarea unei halte la Bereşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Învăţătoarea Maria Dumitru, ieşită la pensie, cu domiciliul în Bereşti, cartierul IAS, de margine, se luptă de un an, de una singură, pentru înfiinţarea la o distanţă de trei kilometri de staţia TFC a oraşului, după exemplul de la Lungeşti, a unei halte care să deservească publicul călător din extremitatea nordică a localităţii. Acestora, ne-a precizat dumneaei, li se adaugă sătenii din Aldeşti, Şipote şi Mânzăteşti. Cererile fiind numeroase, a întocmit un dosar al chestiunii, în care, la faţă, stă un tabel cu 224 de iscălituri de susţinere şi, în acelaşi sens, o adresă a Primăriei Bereşti - nr. 3562/28 iulie 2011 -, către Cluj, unde se află sediul firmei, în conţinutul căreia se subliniază oportunitatea înfiinţării „unui peron la şosea, la ieşirea din tunel”. S-a sperat ca solicitarea venită dinspre cei 224 de oameni să capete aprobare cu ocazia marcării a 100 de ani de la darea în exploatare a Tunelului CFR Bereşti-Tălăşmani, dar n-a fost să fie aşa. Deocamdată, nu a primit niciun răspuns din partea operatorului feroviar. „Zonele SMA, Gostat şi mahalaua Munteneşti sunt pline de cetăţeni în vârstă. În momentul de faţă, aceştia, neavând încotro, parcurg pe jos drumul până la staţie, de trei kilometri, distanţă care pe timp de iarnă se transformă în chin. Şi aşa unii dintre mecanici, mai miloşi, rugaţi de bătrâni şi de cei cu bagaje voluminoase asupra lor, opresc trenurile la bariera oraşului”, susţine Maria Dumitru.

Citit 1851 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

 • postat de George
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 17:16
  cfr esti un cocalar retardat. Nu lucrezi tu la cfr asa ca nu te mai da mare idiot nemernic. In plus daca te dai asa mare, arata-mi mie dovada, negru pe alb unde scrie si sustine aceasta afirmatie imbecila a ta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cfr
  Joi, 14 Iunie 2012 21:41
  Initiativa doamnei este laudabila dar fata de situatia de la Lungesti aici este o mare problema.Pentru crearea unei halte trebuie ca distanta fata de gara sa fie de cel putin 3 km. Asta inseamna ca halta trebuie construita la 50 m in tunel
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Joi, 14 Iunie 2012 17:16
  Domnule Trif va rugam sa sustineti la primarie prin presa si modernizarea asfalturilor din zona Beresti si Plesa dar si modernizarea biserici din satul Plesa asa cum a facut primarul de la Meria in satul sau Aldesti,suntem totusi in mileniu 3 si in UE.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.