Se reintroduce autobuzul de la ora 7.13 din Cartierul "Dimitrie Cantemir"

Se reintroduce autobuzul de la ora 7.13 din Cartierul "Dimitrie Cantemir"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directoarea Transurb, Genica Totolici, a promis că măsura va fi luată în ciuda faptului că autobuzele sunt doar pe jumătate pline


„De luni, Societatea de Transport Urban Galaţi a restrâns numărul mijloacelor de transport în comun în cartierele mărginaşe, fără să anunţe trecerea la programul de vară pe site-ul său, în autobuz sau în ziare, punându-i pe cei care locuiesc în cartierul ˝Dimitrie Cantemir˝ să schimbe mai multe mijloace de transport - maşină, tramvai şi iarăşi maşină - pentru a ajunge la serviciu. Dacă lucrezi la Metro, încercarea e şi mai grea”, ne scrie Florica Ionescu din Galaţi.

Două în loc de trei autobuze

Semnatara ne relatează că reducerea unui autobuz din cele trei, cel de 7.13, de pe linia 17 care asigură legătura între cartierul „Dimitrie Cantemir” şi Metro - pune la mari cazne călătorii. „Ca să ajungi la Metro din cartierul ˝Dimitrie Cantemir˝ este o adevărată aventură. Dacă nu ai fost în staţie la orele când pleacă cele două autobuze, la 7.49 şi 8.30, trebuie să o iei pe jos până la linia de tramvai din Micro 19, pe o căldură de 40 de grade Celsius. Din cartierul Dunărea mergi până la Casa Roşie şi de acolo schimbi cu un alt mijloc de transport pentru Bariera Traian. Apoi, te îndrepţi către staţia de autobuz din Bariera Traian, care nu coincide cu cea de tramvai şi dacă ai baftă, urci pentru alte câteva staţii într-unul din autobuzele 17 sau 12, care, fireşte, trebuie şi acestea aşteptate, că vin rar. Şi după atâtea peripeţii, ajungi numai bun de lucru la serviciu”, se plânge Florica Ionescu.

"Programul de vară este anunţat!"

Potrivit graficului, SC Transurb Galaţi asigură de luni, 18 iunie, legătura între cartierul D. Cantemir şi Metro cu două autobuze care ajung la un interval de 43 de minute, faţă de 20 de minute, cât era înainte. La sesizarea noastră, directoarea de la Transurb, Genica Totolicia promis că va reintroduce cursa de dimineaţă de la ora 7.13.

„Dacă reclamanta ar fi citit cu adevărat ziarul ˝Viaţa liberă˝, ar fi observat că noi am anunţat trecerea la programul de vară, în numerele de sâmbătă, luni şi marţi. E adevărat că reorganizarea transportului pe timp de vară are la bază cauze economice şi, fireşte, îi afectează pe cei din cartierul ˝Dimitrie Cantemir˝. Vom analiza şi vom reintroduce cursa de la ora 7,13 şi poate, în timp, vom cumpăra autobuze mai mici, pentru a nu merge în gol. Ieri, la faţa locului, lucrătorii noştri au observat că autobuzele sunt ocupate cam în proporţie de 50 la sută”, ne-a spus Genica Totolici.

 

Citit 2679 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2012 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.