210 bursieri susţinuţi de Fundaţia "Toflea"

210 bursieri susţinuţi de Fundaţia "Toflea"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
210 elevi şi studenţi, rromi din Toflea şi Brăhăşeşti, au fost salvaţi de la abandonul şcolar şi de grijile unor cheltuieli pentru studii de Fundaţia „Toflea”. „Încă din 2004, fundaţia noastră este o şansă reală pentru copiii de rromi din clasele primare şi gimnaziale cu tendinţa de a abandona şcoala. I-am sprijinit cu daruri la anumite sărbători de peste an. Între timp am considerat că e mai eficient să-i ajutăm să-şi continue studiile şi să devină oameni cu propria carieră. În anul de învăţământ 2011-2012, am susţinut 210 bursieri, liceeni şi studenţi, deopotrivă. Am lămurit mai multe tinere să-şi continue studiile, chiar dacă s-au căsătorit. Inclusiv soţia mea s-a aflat în această situaţie. În ultimii ani am observat că încet-încet tinerii noştri au început să-şi schimbe mentalitatea”, ne-a spus Dumitru Mircea, primarul din Brăhăşeşti.

În anul de învăţământ 2011-2012, Fundaţia „Toflea” a sprijinit, la studii, 30 de studenţi rromi şi 85 de liceeni din Toflea şi Brăhăşeşti.  „Pentru elevi am asigurat cheltuielile de transport între Brăhăşeşti şi Tecuci pe tot parcursul anului, iar pentru studenţi am susţinut cheltuielile cu cazarea la facultăţile din ţară”, a adăugat Dumitru Mircea.

Unul dintre cei 210 bursierii de la Toflea, recent, a luat examenul de admitere în Avocatură, la Baroul Bucureşti, fiind al zecelea pe ţară; un alt student rrom a terminat studiile universitare în Elveţia.

Citit 4018 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2012 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.