Află alte efecte adverse ale sucurilor acidulate, dincolo de obezitate

Află alte efecte adverse ale sucurilor acidulate, dincolo de obezitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acumularea de calorii care are drept consecinţă obezitatea nu este singurul efect advers pe care îl au băuturile răcoritoare. În articolul de astăzi vă prezentăm şi alte riscuri la care vă expuneţi prin consumul acestor produse alimentare. Ne vom limita astăzi doar la sucurile carbogazoase.

Îmbătrânire accelerată

Dacă privim fructele şi legumele ca pe nişte elixire ale tinereţii, atunci băuturile răcoritoare sunt exact opusul lor. Excesul de acid fosforic, substanţă care se găseşte în aceste băuturi, poate cauza probleme cu inima şi cu rinichii, pierdere de ţesut muscular şi osteoporoză. Un nou studiu mai adaugă la toate aceste afecţiuni provocate de acidul fosforic şi îmbătrânirea prematură.

Caramelul cancerigen

Un studiu efectuat în SUA, în anul 2011, de către o organizaţie nonprofit, a arătat faptul că două dintre substanţele care se regăsesc în caramelul artificial folosit pentru colorarea anumitor sucuri pot cauza cancer. Membrii ONG-ului au specificat faptul că folosirea caramelului artificial nu se justifică din punct de vedere al gustului, ci doar pentreu obţinerea culorii.

Boli specifice fumătorilor

Cifrele rezultate în urma unui studiu efectuat la Universitatea Adelaide au arătat faptul că astmul bronşic şi boala pulmonară obstructiv-cronică sunt mult mai des întâlnite în rândul celor care beau frecvent sucuri acidulate sau ape minerale carbogazoase cu diferite arome. Procentul celor afectaţi de aceste boli este apropiat de cel din rândul fumătorilor.

Alte riscuri

Pentru cei care consumă peste patru doze cu suc pe zi, pericolul de a dezvolta carii serioase este mult mai mare. Acest lucru se întâmplă, în parte, tot din cauza acidului fosforic. Alte studii recente au corelat consumul frecvent de sucuri acidulate cu înclinaţia spre fenomene antisociale. Consumul de sucuri afectează şi capacitatea organismului de a metaboliza alimentele, ducând, în timp, la anumite deficite alimentare destul de severe.

Citit 2465 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2012 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.