Gălăţenii, sub ameninţarea disponibilizărilor colective: Peste 900 de concedieri anunţate

Gălăţenii, sub ameninţarea disponibilizărilor colective: Peste 900 de concedieri anunţate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţii economici gălăţeni sau cu punct de lucru în Galaţi şi-au anunţat către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) intenţia de a disponibiliza colectiv 903 persoane, în primele opt luni ale anului.

Cele mai multe concedieri colective au fost anunţate încă din cursul anului trecut şi au fost efectuate parţial în lunile ianuarie şi februarie. Iniţial, agenţii economici îşi propuseseră să disponibilizeze, în primele două luni ale anului, nu mai puţin de 764 de persoane.

Totuşi, intenţia anunţată de disponibilizare nu îl obligă pe patron să şi concedieze, mai ales dacă situaţia sa financiară se îmbunătăţeşte până la data la care informase că va renunţa la angajaţi. Domeniile în care s-au făcut concedieri, în ianuarie şi februarie, au fost: construcţiile şi industria construcţiilor metalice, industria metalurgică, construcţiile de geniu civil, transporturile pe apă, activităţile de servicii privind forţa de muncă, industria alimentară şi agricultura.

AJOFM a primit informări cu privire la disponibilizări colective şi pentru lunile martie, aprilie şi mai. Numărul gălăţenilor care urmau să intre în şomaj în primăvară după astfel de concedieri depăşea, potrivit agenţilor economici, cu puţin 100 de persoane.

 Pentru lunile iulie şi august s-au anunţat doar 28 de concedieri colective, în industria alimentară, în comerţ şi în domeniul investigaţiilor şi protecţiei.

Citit 1943 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.