Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, trei ani de la ridicarea în rang / 40 de centre sociale pentru sărmani

Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, trei ani de la ridicarea în rang / 40 de centre sociale pentru sărmani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Arhiepiscopia „Dunării de Jos” va împlini joi, 27 septembrie, trei ani de la ridicarea în acest rang, potrivit hotărârii Sfântului Sinod al BOR, din iunie 2009. Hotărârea înaltului for bisericesc este o confirmare a rădăcinilor apostolice ale Eparhiei „Dunării de Jos” care, prin ani, şi-a prelungit misiunea prin Mitropolia de „Vicina”, înfiinţată în cel de-al XIV-lea veac şi continuată, de la anul 1590, de Mitropolia „Proilaviei”, (termenul desemnează numele Brăila şi vine din greacă).

Evenimentul de acum trei ani, coincide şi cu numirea Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian în scaunul de Arhiepiscop al Dunării de Jos. Eparhia noastră a mai fost Arhiepiscopie între anii 1948 şi 1990, pe când avea în jurisdicţie şi Tomisul. În prezent, de Arhiepiscopia Dunării de Jos aparţin judeţele Galaţi şi Brăila şi numără 40 de aşezăminte sociale, dintre care cinci cabinete medicale, 26 de cantine şi două grădiniţe. Se adaugă patru centre multifuncţionale - trei sunt pentru copii săraci, pe lângă parohiile Sfinţilor Antonie cel Mare, Vasile cel Mare şi Sfântul Spiridon şi un centru pentru vârstnici, la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” Galaţi.

Mai există un centru de resurse sociale şi cele două centre social filantropice - „Sfântul Mucenic Pantelimon" în Brăila şi Centrul "Sfântul Vasile cel Mare" în Galaţi.

Citit 1048 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2012 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.