Doi copii şi bunica lor au nevoie de ajutorul nostru
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Doi copii şi bunica lor au nevoie de ajutorul nostru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi copii şi bunica lor au rămas pe drumuri, după ce casa în care locuiau a ars aproape în întregime, în urma unui incendiu izbucnit marţi noaptea. Bătrâna îşi creştea singură nepoţii, după ce mama lor a fost răpusă de o boală gravă, în urmă cu şase ani. Acum, tot ce le-a mai rămas este o cameră, afectată doar parţial de incendiu. Aici a adunat Angela Vasiu fiecare haină sau lucru mărunt pe care a reuşit să le salveze din calea flăcărilor.

Lovitură după lovitură

„Eu am fost bucătăreasă în armată. După Revoluţie, împreună cu soţul meu, am reuşit să ne deschidem câteva chioşcuri, adunând astfel şi ceva bani. Doar că apoi necazurile au venit unul după altul. Întâi, soţul a suferit un accident şi, după un an, a murit. A urmat una dintre fiicele mele, care a făcut o criză nervoasă după moartea tatălui, din care nu şi-a mai revenit. A murit în urmă cu 15 ani, pe când avea 25 de ani. Acum şase ani, chiar după ce terminase de alăptat pe Cornel (nepotul, n. a.), a doua fiică a mea a început să se simtă rău. Slăbea şi abia mai avea putere să se ridice din pat. Am fost la spital şi analizele au arătat că suferea de un cancer care deja apuce să ajungă în faza de metastază. După două şedinţe de radioterapie efectuate în cursul aceleiaşi zile, am pierdut-o şi pe ea. Am rămas cu Cornel şi cu sora lui mai mare, Cornelia Mihaela”, ne-a povestit bătrâna.

„La următoarea pensie îţi voi lua o chitară”

Cornelia Mihaela are 16 ani şi este elevă la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. Pe lângă înclinaţiile artistice, fata a fost premiată şi la concursuri de matematică. „Nu cu mult timp în urmă, Cornelia a venit şi m-a întrebat dacă nu-i pot cumpăra o chitară, pentru că fiecare coleg de-al ei are acasă cel puţin un instrument muzical. I-am promis că la următoarea pensie îi voi lua o chitară. Acum, i-am zis că voi mai întârzia”, adaugă bătrâna, stăpânindu-şi cu greu lacrimile.

Cine îi poate ajuta?

Prevăzătoare, Angela Vasiu a încheiat în luna ianuarie o poliţă de asigurare a locuinţei. „Chiar miercuri am fost la sediul firmei, dar era închis. Mi-a zis cineva de acolo că a dat faliment. Pentru că mapa în care îmi ţineam toate actele a ars şi ea în incendiu, nu am niciun număr de telefon şi nici nu ştiu la ce societate am încheiat asigurarea. Firma la care am fost eu era doar un broker care reprezenta mai multe societăţi. O să mă duc şi la Primărie, poate se va găsit o rezolvare provizorie”, a mai spus femeia.

Fiind vorba de o bătrână cu doi copii minori în întreţinere, Primăria probabil că va dezbate cazul şi va găsi o soluţie într-o şedinţă viitoare. Până ce va fi stabilită însă cauza exactă a incendiului, cei trei sunt nevoiţi să doarmă într-o cameră fără ferestre, îngrămădiţi printre lucruri jilave sau mirosind a fum. Vecinii sunt cei care le aduc de mâncare.

Cei care au posibilitatea sau doresc să ajute această familie rămasă aproape fără acoperiş deasupra capului, îi pot găsi pe strada Ştiinţei, la nr. 93, în apropierea Casei Judeţene de Pensii Galaţi. Ne puteţi contacta şi la redacţie.

Citit 1327 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2012 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.