Merele nu cresc la supermarket / Raiul Dragostinei şi piticii de la pregătitoare

Merele nu cresc la supermarket / Raiul Dragostinei şi piticii de la pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La iniţiativa doamnei învăţătoare Simona Avram şi cu sprijinul părinţilor, elevii clasei 0B de la Şcoala Nr. 29 au mers în vizită la livada de mere a doamnei Dragostina Brăilescu din Lieşti. „Nu demult, unul dintre elevii mei mi-a spus că merele cresc la supermarket. Aşa că azi i-am adus să vadă cu ochii lor de unde vin merele”, povesteşte învăţătoarea.

Ajunşi la livadă copiii s-au arătat copleşiţi de roadele bogate şi au uitat cu desăvârşire de "doamna". Entuziaşti, plini de energie şi curiozitate, prichindeii au dat iama în „raiul Dragostinei”, dar nu înainte de a-i oferi proprietarei cadoul lor: un braţ de mere decupate şi colorate de mânuţele lor. Au ascultat cuminţi şi interesaţi povestea merelor şi, abia după ce au învăţat tehnica culesului, au început să adune şi să-şi îndese fiecare în ghiozdănele, în sân sau în buzunare, din roadele roşii şi dulci. Numai un băieţel, constatând că nu e pregătit, cauta ajutor şi striga cât îl ţineau puterile: „Tati, adu sacoşa!” După repriza de cules, micuţii au sortat cu grijă recolta, pentru că deja recunoşteau fiecare soi în parte. Apoi s-au aşezat în iarbă şi în timp ce-şi ronţăiau cu poftă porţia de vitamine au asaltat-o pe doamna Dragostina cu întrebări care mai de care.

La plecare, doamna Dragostina le-a promis că la următoarea vizită le va oferi un pom pe care să-l planteze în curtea şcolii.

Citit 2023 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.