Persoanele cu dizabilităţi sunt nevoite să aştepte şi un an până le sunt aduse dispozitivele medicale necesare

Persoanele cu dizabilităţi sunt nevoite să aştepte şi un an până le sunt aduse dispozitivele medicale necesare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un număr de 1.073 de cereri de dispozitive medicale se aflau pe listele de aşteptare ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi la sfârşitul lunii septembrie. Astfel, persoanele care au nevoie de dispozitive destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau funcţionale, ori corectării unor deficienţe fizice, sunt nevoite să aştepte, în unele cazuri, pentru perioade cuprinse între câteva luni şi un an.

„Cu toate că am primit o suplimentare a bugetului, suma nu este suficientă pentru achiziţionarea tuturor dispozitivelor medicale. Din acest motiv, a fost întocmită o listă de aşteptare. Suma alocată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Galaţi către CJAS Galaţi, în anul 2012, pentru cumpărarea de dispozitive medicale a fost de 2.177.000 de lei. După rectificarea de luna trecută, suma a crescut la 2.397.000 de lei. Totuşi, nu este suficient”, a explicat directorul general delegat al CJAS Galaţi, ec. Iulia Petcu.

Conform aceleiaşi surse, pacienţii care au nevoie de aparate de oxigen şi de stomii (dispozitive folosite în anumite intervenţii chirurgicale) au prioritate, nefiind nevoiţi să aştepte pe listă.

Citit 870 ori Ultima modificare Duminică, 07 Octombrie 2012 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.