Galaţiul nu a primit nici a cincea parte din necesarul de vaccin antigripal

Galaţiul nu a primit nici a cincea parte din necesarul de vaccin antigripal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cele 71.000 de doze de vaccin antigripal necesare Galaţiului pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, Ministerul Sănătăţii a trimis doar 13.000. Până săptămâna viitoare, ar urma să mai ajungă o a doua tranşă de vaccinuri. Chiar şi în aceste condiţii,  însă, nevoia de doze nu va fi acoperită nici pe jumătate. Persoanelor care în mod normal ar beneficia de gratuitate, dar care nu vor mai apuca doze, le mai rămâne doar varianta de a cumpăra vaccinul antigripal din farmacii. Aici, o doză costă între 30 şi 50 de lei, în funcţie de compania producătoare.

Situaţie mai rea decât în anii anteriori

„Nici în anii trecuţi, cele 30 - 35.000 de doze de vaccin venite de la minister nu au fost suficiente. Şi acest lucru se întâmpla în condiţiile în care serul era produs de Institutul Cantacuzino. Anul acesta, pentru că vaccinul este importat, ne aşteptăm să primim şi mai puţine doze”, este de părere directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Categoriile de persoane care beneficiază, în mod normal, de imunizare antigripală gratuită sunt bolnavii cronici, în special cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare, pulmonare şi de diabet, gravidele, personalul medico-sanitar care îşi desfăşoară activitatea în condiţii unde există un risc sporit de a contracta un virus gripal şi persoanele trecute de vârsta de 65 de ani. În privinţa celor care vor avea prioritate la vaccinare, dr. Boldea a explicat că fiecare medic de familie va analiza situaţia pacienţilor pe care îi are în grijă şi va întocmi o listă cu priorităţi. Cele 13.000 de doze ajunse încă de săptămâna trecută au început deja să fie distribuite către cabinetele individuale de medicină de familie.

Citit 860 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.